Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sisačko-moslavačka županija

Konstituirana Županijska skupština - za predsjednika izabran Mijo Šepak (HDZ)

Mijo Selak izabran je za predsjednika Skupštine Sisačko-moslavačke županije
Nikola Cutuk/PIXSELL
21.06.2021.
u 13:25

Iako su vladajući ostavili mogućnost da se iz oporbenih redova izabere drugi potpredsjednik vijeća, jednu trećinu potrebnih potpisa vijećnika nije uspio skupiti niti jedan od tri prijedloga oporbe za potpredsjednika

Bez ikakvih problema konstituirana je u ponedjeljak Županijska skupština Sisačko-moslavačke županije. Za predsjednika je većinom glasova izabran Mijo Šepak (HDZ), a za potpredsjednike Davor Kljakić (HSLS) i Anto Žilić (HSP).

Nikakvih problema nije bilo jer je HDZ-ova široka koalicija na izborima osvojila 21 od 37 vijećničkih mjesta u skupštini čime su ostvarili apsolutnu većinu potrebnu za odlučivanje. Za izbor čelnika skupštine potporu su dali i predstavnici Domovinskog pokreta koji su osvojili pet mjesta te dvoje vijećnika MOST-a. Protiv je glasalo osam vijećnika SDP-ove koalicije.

Iako su vladajući ostavili mogućnost da se iz oporbenih redova izabere drugi potpredsjednik vijeća, jednu trećinu potrebnih potpisa vijećnika nije uspio skupiti niti jedan od tri prijedloga oporbe za potpredsjednika. "Okolnosti u kojima će raditi ovaj saziv Županijske skupštine su zasigurno najteže i najizazovnije od Domovinskog rata. Uz pandemiju koja je nanijela velike štete gospodarstvu našu županiju pogodio je strašan potres čije posljedice moramo sanirati. A da bi to uspjeli morat ćemo uložiti puno energije. Stoga pozivam sve vijećnike na suradnju, ne moramo se slagati u svemu, no minimum konsenzusa je ptoreban radi čim bržeg rješenja tih velikih problema koje imamo na području naše županije", rekao je u svom obraćanju nakon izbora predsjednik Skupštine Mijo Šepak iz Kutine. Novoizabrani župan Ivan Celjak obećao je suradnju izvršne vlasti sa skupštinom te također pozvao na zajedništvo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije