Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svrha 'otvaranje teme'

Komadina: Vjerojatno neće biti dovoljno glasova za opoziv Dalić

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
02.03.2018.
u 10:17

Ustvrdio je da nije dobro u financijama SDP-a te je izrazio nadu da stranka neće bankrotirati.

Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina ocijenio je u četvrtak da vjerojatno neće biti dovoljno glasova za opoziv ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade Martine Dalić koji oporba pokreće u Saboru idući tjedan, a komentirao je i financijsku situaciju u toj glavnoj oporbenoj stranci, istaknuvši da situacija po tom pitanju nije dobra te izrazivši nadu da neće bankrotirati.

"Vjerojatno neće biti dovoljno glasova za opoziv Dalić. Od premijera Andreja Plenkovića se nema što ni očekivati i naravno da prvu suradnicu neće smijeniti. Nekad nije svrha pokretanja opoziva nekog razriješiti nego otvoriti temu. Činjenica je da je proces u Agrokoru kontaminiran. Naši prijedlozi su bili višečlana uprava, a bivši Vladin povjerenik Ante Ramljak se okliznuo i pao je u sukob interesa", kazao je Komadina u emisiji N1 "Novi dan".

Nije se složio da je Most preduhitrio SDP u inicijativi za smjenu Martine Dalić. "Inicijativa je zajednička. Ne bih išao na to tko je prvi digao ruku kod učiteljice", kazao je.

Ustvrdio je da nije dobro u financijama SDP-a te je izrazio nadu da stranka neće bankrotirati.  Ta glavna oporbena stranka objavila je u četvrtak na svojim mrežnim stranicama financijsko izvješće za 2017. po kojemu je iz prošle u ovu godinu ušla s velikim minusom - od 5,7 milijuna kuna.

"Uvijek nakon izbora smo bili u minusu. Imali smo dvoje parlamentarnih izbora koje smo uredno, nažalost, izgubili, a imali smo i lokalne izbore i financijski udar na SDP još iz kampanje zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. U složenoj smo situaciji, ali da se to ispeglati. Nije dobro u financijama SDP-a, ali duboko se nadam da nećemo bankrotirati", naglasio je Komadina.

Najavio je da će na izvještajnoj konvenciji SDP-a 10. ožujka usvojiti temeljno restrukturiranje stranke. "Kompletno resetiranje SDP-a počinje od 10 ožujka", naglasio je potpredsjednik SDP-a.

Pogledajte i kronologiju krize u Agrokoru:

1/14

Komentara 6

SI
sifoklop
11:02 02.03.2018.

Da niste prije dvije godine išli na rušenje Karamarka ne biste bili u gabuli. Htjeli ste brzi povratak na vlasti sve ste adute dali na taj cilj. Izgubili ste pošteno još uvjerljivije i ostali ste bez vlasti ali bez novca.. Sad nastavit jače isprovocirajte izvanredne izbore oa da konačno odete u vječitu oprbu s 6%. Pravedno zar ne?.

RI
rightside
11:27 02.03.2018.

naravno, sad kad ste sami priznali da vam je akcija propala i da nista od toga, e sad se mjenja teza, tj da je bitnije nesto zapocet da se vidi da vi kao nesto radite, dajete "resenja za probleme" a sami sebi nemozete rjesit probleme i cirkuse unutar partije,,cak se i drug jovanovic poceo sve manje slikat za medije..)))) da nije u pitanju neki novi cirkus oko njega??

Avatar sindarela
sindarela
10:33 02.03.2018.

I tebi to smiješno, fali još onaj smijuljko onda ste kompletni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije