Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poruka SDP-a

'Glavni krivac za loše procese u Agrokoru je ministrica Dalić'

Konferencija za medije nakon sastanka Predsjedništva SDP-a
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/4
01.03.2018.
u 19:26

"Procesi u Agrokoru idu sporo, loše, a kroz proces spašavanja Agrokora željelo se pomoći i nekim prijateljima da zarade, a glavni krivac za to i operativac je potpredsjednica Vlade Dalić", ustvrdio je Jelušić.

Nakon sjednice Predsjedništva SDP-a član tog tijela Ivo Jelušić izvijestio je da su raspravljali o situaciji u Agrokoru i da je "glavni krivac i operativac za loše i spore procese u Agrokoru ministrica gospodarstva Martina Dalić", čiji će opoziv u Saboru oporba pokrenuti sljedećeg tjedna.

"Procesi u Agrokoru idu sporo, loše, a kroz proces spašavanja Agrokora željelo se pomoći i nekim prijateljima da zarade, a glavni krivac za to i operativac je potpredsjednica Vlade Dalić", ustvrdio je Jelušić.

"Nema nagodbe ni plana restrukturiranja iako smo na mjesec dana od zakonskog roka kada je sve trebalo biti gotovo. Ulazi se u ona tri rezervna mjeseca jer se nije napravilo na vrijeme i očito Vlada sve radi na rezervi i u rezervi. I Vlada je na rezervi jer nisu u stanju u punom pogonu napraviti svoj posao", ocijenio je. Zamijenili su povjerenika, a mi nismo baš preveliki optimisti da će se puno toga promijeniti jer ako sve okolnosti i zakonski okvir i savjetnici ostanu isti, ako potpredsjednica Vlade koja je "sve to skuhala" ostane, sužen je prostor da novi povjerenik nešto promijeni, smatra Jelušić.

Zajedno s oporbenim strankama pokrećemo postupak njena opoziva, podsjetio je, a u zahtjevu smo predložili i da jedan od razloga za izglasavanje nepovjerenja bude i to što Vlada nije imenovala nijednog zamjenika povjereniku jer je očito htjela da se sve odvija u uskom krugu između potpredsjednice i povjerenika. "Je li premijer to znao, mora reći", pozvao je šefa Vlade da se izjasni.

Konferencija za medije nakon sastanka Predsjedništva SDP-a
1/4

"Da su htjeli da proces bude transparentniji, imenovali bi i zamjenike, ali bi postojala opasnost da neke stvari procure. Postupak su tako učinili ne samo netransparentnim, nego i neefikasnim, ide loše i sporo. Njima je očito bilo bitno da to radi samo jedan čovjek od povjerenja kako bi mogli raditi sve ove marifetluke. Dovoljno je razloga da Dalić taj posao više ne može raditi i drago nam je da nam se u tom poslu pridružuju i druge opozicijske stranke", istaknuo je Jelušić.

Pozvao je, kako je rekao, i sve one koji žele imati čisti obraz, prije svega prebjege iz Narodne koalicije i zastupnike manjina, sve koji nisu u HDZ-u, ali i časne ljude u HDZ-u da podrže oporbu u smjeni Dalić, da spase obraz, ali i Agrokor.

Da nije bilo izbora, bili bismo u plusu

Arsen Bauk izvijestio je da je Predsjedništvo jednoglasno Glavnom odboru koji se okuplja u subotu predložilo novi Program stranke. Najavio je da SDP u Saboru neće glasati za novu predsjednicu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, a što se novog saborskog Poslovnika tiče, kazao je da će odluka o glasanju ovisiti o tome kako će se vladajući odnosti prema njihovih 20-ak amandmana na prijedlog Poslovnika. Ostane li u ovom obliku, glasat ćemo protiv, najavio je Bauk.

Ivana Posavec Krivec rekla je da će SDP zahtijevati da se na dnevni red Sabora uvrsti ratifikacija Istanbulske konvencije što su predložili prije godinu dana. Upitan kako će spasiti SDP koji je 12,5 milijuna kuna u minusu, Jelušić je odgovorio da su prošle godine očekivano završili u minusu jer svake godine u kojoj su izbori završe u minusu budući da svojim prihodima ne mogu pokriti taj dodatni rashod. Da nije bilo izbora, bili bismo u plusu, kazao je, dodavši da su uspjeli smanjiti troškove poput reprezentacije. To smo proživljavali i prije, i kao što smo tada izlazili iz toga, izaći ćemo i ovaj put, zaključio je.

Komentara 16

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
20:23 01.03.2018.

AHAHAHA..Kmeri Pavo Barišić nije plagijator. Jer drhtite? Nego kako ide 10.000.000,00 kn isplate?

RI
rimac444
20:34 01.03.2018.

Komunjare su stvorile mafiju todorić, od starog komunjare todorića do njegovih unuka. Komunjare su i danas saveznici kriminalca todorića zato im smeta Dalička

Avatar puky
puky
21:26 01.03.2018.

Tko je sekretara partije? Bernardić ili jelušić?!?! Također ne znam tko je od te dvojice gori?!?! Znam da jelušić nema veze za čašću no i bernardić ima svojih aduta. Dakle koji je sekretar i koji je gori?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije