Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Antihrvatski istupi u Srbiji

Kolinda Grabar-Kitarović u intervjuu za Večernji list: Povlačenje veleposlanika brzopleta je odluka Vlade

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
02.04.2015.
u 23:03

Vlada RH trebala je pozvati na konzultacije našeg veleposlanika iz Beograda još u studenom. Sada je, pak, riječ o brzopletoj odluci uvjetovanoj izbornom kampanjom, kaže Kolinda Grabar-Kitarović

U intervjuu Večernjem listu, koji izlazi u subotnjem, uskrsnom broju, Kolinda Grabar-Kitarović kritizira Vladu RH, koja je trebala ranije reagirati na antihrvatske istupe u Srbiji.

– U studenome prošle godine, kada se Vojislav Šešelj vratio u Srbiju, pozivala sam Vladu RH da opozove našeg veleposlanika u Beogradu, jer se vlada Srbije nije ogradila od njegovih velikosrpskih izjava. Za najoštriju je osudu to što je zapalio našu zastavu, no vidim to kao čin očajnika koji će završiti tamo gdje mu je i mjesto. Moralo se reagirati i na riječi njihova ministra Vulina, no bilo bi primjerenije da se vlastima u Beogradu prije dalo do znanja naše nezadovoljstvo. Mi jako dobro znamo, a nadamo se da će i u Srbiji to prihvatiti, kako je Domovinski rat bio pravedan i oslobodilački, vojno-redarstvena operacija Oluja legalna i legitimna, a general Gotovina zapovjednik pobjedničke vojske.

U studenom naša vlada nije opozvala veleposlanika. Sada se ne mogu oteti dojmu da je ovo povlačenje veleposlanika uvjetovano izbornom kampanjom. Moramo voditi odgovornu, dugoročnu vanjsku politiku i sve odluke donositi u skladu s državnim interesima, a ne s našim osobnim prohtjevima. Nadam se da ćemo se izdići iz ove situacije i koncentrirati na konkretan rad na rješavanju pitanja nestalih, razgraničenja, vraćanja arhiva i umjetnina. Prošlih godina nije riješeno gotovo ništa od toga – kazala nam je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Cijeli intervju s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović možete pročitati u subotnjem, uskrsnom broju Večernjeg lista.

>>Nikolić poslao pismo Grabar-Kitarović, Pusić razgovarala s Dačićem

>>Šešelj: Jednog dana ću u Hrvatsku doći naoružan, na tenku

>>Pusić i Ostojić osudili izjave iz Srbije: Takva retorika šteti! Svaki političar mora paziti što govori!

Komentara 221

Avatar tetina
tetina
23:11 02.04.2015.

Pušička si kupuje glasove za nadolazeće izbore ..Ali joj ništa više ne može pomoći!! Što je još ta žena napravila a da nije bilo nepromišljeno i ishitreno ... Ta žena svojim "političkim" ponašanjem Hrvatsku vanjsku politiku dovela na dno ....o .... ne možemo politički više past nego što jesmo..

PI
pixiee
23:25 02.04.2015.

pa sve što ova vlada radi je brzopotezno i loše

Avatar guza guzic
guza guzic
02:46 03.04.2015.

Bravo Kolinda nisu ni trepnili ,kad je seselj reka da je Vukovar Srbski grad,,a sad ka fol vesna brani sefa kukurikavaca,,,kukuriku koalicija ne zove domovinski rat svoim imenom nego gradanski,samo da omalovaze,Hrvatske pobide,,isto za generala Gotovinu,,,svaka ti cast na svakoj rici iz ovog intervijua,,,Vesna Pusic nebi reagovala da su sve zastave HR spaljene,to svako zna,,problem je sto je Vulin reka istinu u velikoj mjeri o Milanovicu,,,,o gubljenju izbora,o nezaposlenim o propasti banaka o blokiranim,,,nazalost to je istina,,,e,to uvridi uvazenu kukuriku koaliciju,i sad ka oni pokazuju neku sili,a obicna grupa nesposobni a ne vlada,,,,,fala ti boze da te sad imamo da kazes ono sto se triba znati u politici,,Samo naprid Koli Hrvati su uz tebe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije