Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poštivanje prava

Koja to država EU, prema Dačiću, krši prava srpske nacionalne manjine?

Ivica Dačić
DPA/PIXSELL
26.11.2013.
u 21:05

- Činjenica da je neka zemlja članica EU ne može tu državu abolirati za kršenje prava srpske nacionalne manjine - rekao je srpski premijer Ivica Dačić

- U Srbiji su na snazi zakoni koji osiguravaju visok stupanj poštivanja prava nacionalnih manjina. Mi se zalažemo da se i u drugim državama u punoj mjeri poštuju prava srpske nacionalne manjine. Činjenica da je neka zemlja članica EU ne može tu državu abolirati za kršenje prava srpske nacionalne manjine - rekao je srpski premijer Ivica Dačić predstavnicima Monitoring komiteta Parlamentarne skupštine Vijeća Europe, javlja agencija Beta.

U priopćenju Vlade Srbije ne navodi se koje su članice EU, prema Dačićevom mišljenju, odgovorne za kršenje prava srpske nacionalne manjine.

- Dačić je naglasio kako je Vlada Srbije pokrenula suštinske reforme kako bi unaprijedila pravosudni sustav, osigurala vladavinu prava i dostigla europske standarde. Vlada Srbije usvojila je set antikorupcijskih mjera i pokrenula snažnu borbu protiv kriminala i korupcije -navodi se u ovom priopćenju.

>> Ne iznenađuje me špijunska baza u Zagrebu!

Komentara 9

DU
Deleted user
21:52 26.11.2013.

koga zanima misljenje malog slobe?????????

Avatar Jorge
Jorge
10:34 27.11.2013.

Dačić krši prava Hrvata i Srba u Hrvatskoj miješajući se u naše unutarnje poslove. Nek' se bavi svojim problemima, a ne izvozi nesigurnost susjedima.

Avatar pretplatniik
pretplatniik
16:01 28.11.2013.

Zanimljivo Srbija koja je van EU-a. želi dijeliti lekcije ,packe "braći".Dok s druge strane Hrvatska je već obečala da neće stati na put Srbiji ka EU-i. po nijednom pitanju.Šta li će tek pričat Srbija dok jednog dana uđe u EU-u. i bude ravnopravan partner s Hrvatima hm...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije