Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opsadno stanje u Međimurju i Osijeku

Kiša se zaledila na tlu, izazvala kaos u prometu – djeca padaju na putu do škola

snijeg
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
01.02.2017.
u 14:25

– Trebalo je ranije nabacati sol – ogorčeni su građani

Kiša koja se zaledila na tlu izazvala je jutros kaos u prometu u Međimurskoj županiji. Ceste su izgledale poput ogledala. Zabilježeno je više slijetanja automobila, a stanovnici gornjeg dijela Međimurja požalili su se da s vozilom nisu ni mogli na cestu.

Između Gardinovca u Belice zbog poledice se stvorila kolona vozila. Velike probleme imaju i pješaci na gotovo neprohodnim pješačkim stazama. Djeca padaju na putu do škola.

– Trebalo je ranije nabacati sol – ogorčeni su građani.

Čak tridesetak lomova ruku i nogu te ozljeda glave u samo tri-četiri sata

Zbog poledice na nogostupima i cestama, čak tridesetak Osječana zakucalo je na vrata osječke bolnice u tek tri-četiri sata jučer dopodne. Najmanje ih je sedam hospitalizirano u tom razdoblju na Odjelu traumatologije.

– Dvoje ih je s prijelomom kuka i hitno su upućeni na operaciju. Najčešće su nam, pak, dolazili pacijenti s lomovima potkoljenice i nadlaktice, a strašno je mnogo i uganuća te ozljeda glave. Enormna nam je gužva, zaista – otkriva nam dr. Zlatko Majić, pročelnik Objedinjenog hitnog prijama u KBC-u Osijek. Sve je počelo, nastavlja, kada su građani krenuli na posao ili do trgovine.

Zbog opsadnog stanja još je jedan tim alarmiran i poslan u traumatološku ambulantu. Nitko nije, srećom, životno ugrožen. Ozljeđivali su se, rezimira dr. Majić, građani "svih dobnih skupina", a među njima je i nekoliko djece.

Kiša u osječkom kraju lije od utorka navečer, a pada na već ranije zaleđeno i snijegom prekriveno tlo. Temperature su porasle, ali nedovoljno da bi se "stari" led otopio. Izlazak na ulicu stoga je prava avantura, koja uključuje mahanje rukama i "hvatanje" po zraku, a nerijetko i "letenje".

– Upozoravamo građane da ne izlaze na ulicu ako ne moraju, a ako to ne mogu izbjeći, onda neka budu izuzetno oprezni – zaključuje liječnik.

>> Napokon stiže pravo zatopljenje - sutra će biti i do 14 stupnjeva

>> Snijeg zabijelio Zagreb, sutra nas već očekuje toplije vrijeme

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije