Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRAD SPORTA

Karlovac ugostio dva državna prvenstva i dobio dva prvaka

rukomet
Foto: Dominik Grgurić/Pixsell
1/3
12.04.2010.
u 15:11

Osim zlatnih dječaka u rukometu i te-kvon-do borca Renata Krmpotića, Karlovčani su osvojili još pet brončanih odličja

Ovih dana grad na četiri rijeke uistinu je bio središte hrvatskog sporta. U dva dana održana su dva državna prvenstva, na kojima je nastupilo više od tisuću sportaša i sportašica.

Uvjerljive olimpijke

Državno prvenstvo u te-kvon-dou okupilo je 183 natjecatelja iz 42 hrvatska kluba. Uz ostalo, Karlovčani su mogli uživati i u uvjerljivim nastupima brončanih olimpijki iz Pekinga, Sandre Šarić i Martine Zubčić, koje su uvjerljivo osvojile zlata u svojim kategorijama. No, velikih razloga za zadovoljstvo domaći ljubitelji te-kvon-doa imali su i zbog sjajnih nastupa karlovačkih boraca, koji su osvojili čak šest odličja.

Najveći uspjeh ostvario je Renato Krmpotić iz TKD kluba Banija, koji je osvojio zlatno odličje u kategoriji do 87 kilograma težine.

Banija je osvojila i jednu broncu, što je uspjelo Mariji Vičić. Članovi TKD kluba Karlovac, koji je bio i uspješan suorganizator i domaćin prvenstva uz Hrvatski te-kvon-do savez, osvojili su četiri brončana odličja - to su ostvarili Domagoj Ribar, Ivana Petković, Željka Asoli i Barbara Trupković.

Samo dan poslije Karlovac je bio domaćin još većeg i brojnijeg natjecanja, državnog prvenstva u minirukometu za dječake i djevojčice rođene 2000. godine.

Tisuću najmlađih

U tri karlovačke dvorane (ŠSD Mladost, dvorana OŠ Grabrik i dvorana Ekonomsko-turističke škole) nastupilo je čak 108 ekipa s gotovo tisuću najmlađih sportaša i sportašica.

Nije nedostajalo ni podrške s tribina, koje su tijekom cijelog dana bile ispunjene navijačima do posljednjeg mjesta.

Domaćin je opet imao velikih razloga za veselje. Kod dječaka momčad Karlovca postala je državni prvak, nakon niza uvjerljivih pobjeda. Drugo mjesto osvojio je RK Matulji, a treće mjesto i brončana odličja dječaci iz Dugog Sela. Ivan Rukavina ušao je u najbolju petorku prvenstva.

Kod djevojčica Karlovčanke, unatoč velikoj borbenosti i zalaganju, nisu uspjele doći do odličja. Prve su djevojčice iz Vinodola, druge igračice virovitičkog TVIN-a, a treće riječkog Zameta.

Komentara 1

BA
barbik
13:24 13.04.2010.

Učestvovali smo u prvenstu i imala bih dvije zamjerke, prva da je suđenje u mini rukometu generalno loše, još na ovom turniru je bilo i solidno. Tolerira se pretjerana grubost od strane sudaca pod izlikom da su to samo djeca. Smatram da upravo zato trebamo posvetiti pažnju suđenju jer mi odgajamo buduće naraštaje od kojih će neki se sutra možda i baviti profesionalno rukometom, a drugo je da bi možda ipak trebalo organizirati prvenstvo u dva dana i odvojiti djevojčice od dječaka kada već ima tako puno ekipa , a ne da za djevojčice koje su se za put trebale probuditi u 5 ujutro, prvo razigravanje počinje u 9 ujutro,a razigravanje za četvrtfinale u 16,30 nakon dječaka, do onda se sjedi na tribinama i čeka red.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije