Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 198
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar za novu tv

Karamarko: Purda je 2007. godine znao da je na Interpolovoj tjeralici

\'03.11.2010., Zagreb - Tomislav Karamarko ministar unutrasnjih poslaova Republike Hrvatske. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL\'
Antonio Bronić/PIXSELL
22.02.2011.
u 20:13

Ne razmišljam o ulasku u HDZ, ali sve je moguće, rekao je ministar unutarnjh poslova

Imam pouzdanu informaciju i dokument da je gospodin Purda 17. srpnja 2007. godine, isto kada i gospodin Janjić, obaviješten da se nalazi na Interpolovoj tjeralici – izjavio je ministar policije Tomislav Karamarko u ekskluzivnom razgovoru za Dnevnik Nove TV.

– Ne bih komentirao tko ga je izvijestio, samo mogu reći da imamo točnu informaciju da je on taj podatak znao – dodao je ministar Karamarko.

Na pitanje Mislava Bage je li uobičajeno da se nekome na cesti kaže: "Pazi se, potjernica za tobom izdana je preko Interpola", Karamarko nije želio odgovoriti rekavši da to ne želi komentirati, ali je dodao je da činjenica kako je MUP obavijestio Ministarstvo pravosuđa i Državno odvjetništvo o toj srbijanskoj tjeralici za hrvatskim braniteljima.

– Čuli ste srpske istražitelje, ja se nadam da će to ići u tom smjeru – rekao je Karamarko odgovarajući na pitanje nada li se skorom puštanju vukovarskog branitelja Tihomira Purde.

Ministar Karamarko osvrnuo se na poruke o zveckanju oružja s prošlotjednog skupa branitelja u Grubišnom Polju.

– Kada su takvi skupovi, koji su nabijeni emocijama i koji imaju podlogu u nekakvim osjećajima nepravde, sigurno je da dolazi do povišenih tonova, tenzija i da su moguće takve reakcije i rečenice. Ne mislim da postoji zveckanje oružjem – dodao je ne želeći otkriti je li njegovo ministarstvo radilo procjene o mogućem širenju braniteljskog nezadovoljstva.

Osvrnuo se i na pokrenutu istragu o komunističkim zločinima. Nije želio ni potvrditi niti demantirati da se vode istrage protiv Manolića i Boljkovca.

– Zar nije smiješno, čudno i neobično da nad činjenicom što postoje tolike jame s kostima u Hrvatskoj mi o tome šutimo i uopće ne pričamo. Nitko ne postavlja pitanje jesu li ti zločini počinjeni, ako jesu, zašto su počinjeni – dodao je ministar naglasivši da je on antifašist i antikomunist.

O mogućnosti ulaska u HDZ ministar Karamarko je rekao da u ovome trenutku o tome uopće ne razmišlja, ali je dodao da je sve moguće.

– HDZ negdje i rekao bih taj demokršćanski i centristički politički svjetonazor svakako su mi najbliži – zagonetno je dodao ministar Karamarko.

Komentara 140

KU
kumajela
21:56 22.02.2011.

Može.

MA
macor
21:57 22.02.2011.

Jedno go.no vise-manje u stranci.

NN
NNN333444
00:31 23.02.2011.

Sto se tiče karamarka osobno mislim da je krajnje vrijeme da otpočne rušenje te UDBAŠKE izdajničke bande ubojica Hrvatskoga Naroda Ne smije se više odugovlačiti sa otvarannjem sudskih procesa toj zlikovačkoj komunističkoj bandi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije