Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMET Na hrvatskim autocestama kamere i policija bilježe sve više opasnih slučajeva vožnje u pogrešnom smjeru

Kamikaze na autocesti

hrv-autoc-txt.jpg
import
06.09.2005.
u 17:28

Na autocesti Rijeka Zagreb u noći od srijede na četvrtak dogodila se još jedna prometna nesreća. Vozač chevroleta, 62-godišnjak iz Zagreba, naletio je na golf bračnog para iz Njemačke. Muškarac je teže oziljeđen, žena lakše, a materijalna šteta na automobilima procijenjena je na 25 tisuća kuna. I bila bi to još samo jedna "obična" prometna nezgoda, da krivac nije autocestom vozio u suprotnom smjeru.

Vozio 18 kilometara
Na autocestu taj je muškarac, kod kojeg je poslije izmjeren jedan promil alkohola u krvi, ušao negdje oko Vrbovskog. No, u Severinskoj Dragi, gdje poluautocesta prelazi u autocestu, on je iz obaveznog prešao u suprotni smjer. Vozio je tako 18 kilometara, sve dok na 51. kilometru, na području općine Netretić, nije naletio na automobil kojim je upravljao 56-godišnjak iz Njemačke.

Očevid je obavila policija iz Duge Rese, protiv vozača iz Zagreba bit će podnijeta kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće, a prekršajno će odgovarati zato što je vozio u suprotnom smjeru i zato što je bio pijan.

Njegov automobil HAK je otpremio u skladište u Zagreb, dok je automobil stranaca, kojima je liječnička pomoć pružena u karlovačkoj Općoj bolnici, prevezen u Dugu Resu.

Očevici su mahali
I prije četiri mjeseca, 20. travnja, jedan je vozač na istoj autocesti, ali u smjeru Rijeke, vozio krivim trakom. Tada je za upravljačem bijelog peugeota 205 bio 86-godišnji Karlovčanin Mihajlo Tatalović.

Na autocestu je ušao u Karlovcu, ali umjestu prema Rijeci na čvoru Karlovac krenuo je u krivom smjeru. Sljedećih dvadesetak kilometara tako je vozio, a očevici koji su mu dolazili u susret kasnije su pričali kako su mu "blicali" i mahali, ali on je nastavio voziti brzinom od 70 kilometara na sat. Prošao je tako Tatalović, s kojim je u peugeotu bila i supruga, i kroz tunel Sveti Marko.

Ulovile su ga tu i kamere postavljene za nadzor autoceste, zapravo kamere su ga "pratile" od vijadukta Drežnik pa do Vukove Gorice gdje su ga ophodari ceste okrenuli u pravom smjeru.

Tako se dogodilo da su i ophodari, krenuvši za Tatalovićem da ga vrate na pravi put, i sami vozili nedopuštenim smjerom. Od silnog uzbuđenja, a pomalo i zbog straha, ophodari se nisu sjetili zapisati ime vozača kao ni registaciju vozila, ali su o događaju obavijestili policiju.

No, dogodilo se da je Tatalović, došavši ponovno na čvor Karlovac, okrenuo automobil i krenuo u pravom smjeru do željenog odredišta. Iako je cijelo vrijeme vozio brzinom od 60 do 70 kilometara na sat, policajcima se negdje "izgubio" pa su ga pronašli tek sljedeći dan.


Novac i oduzimanje dozvole

Mihajlo Tatalović platio je za vožnju u suprotnom smjeru 2200 kuna kazne, a još 150 kuna morao je dati za sudske troškove. I vozačka dozvola mu je oduzeta na četiri mjeseca, a dobio je i tri negativna boda. Potvrde o plaćenoj kazni Prekršajnom sudu u Karlovcu, kojem je predsjednik Tatalovićev zet Zvonimir Rauch, dostavila je odvjetnica Nada Rauch, kći nestašnog vozača.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije