Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽIVOT U BRODU

Kafići puni, kavu piju iako se voda ne smije piti ni prokuhana: Vodu ne poslužujemo!

Puni kafići u Slavonskom Brodu
Foto: Vedran Balen
1/14
02.04.2018.
u 16:00

Veterinar Marin Rebac svaki se dan dva do tri puta provoza biciklom po vodu iz cisterne. Zadovoljan je jer je opskrba, kaže, dobro riješena

Iza Brođana je žedni Uskrs. Oko 90 tisuća građana u gradu i pet okolnih općina zbog onečišćenja vodocrpilišta od petka su bez pitke vode. Po ulicama su raspoređene cisterne, a pomažu i vojska i policija. Umirovljenik Ivan Zlaman preko vikenda je kupovao flaširanu vodu u trgovinama, danas je s velikim kanisterom prvi došao iz cisterne.

- U Konzumu sam u subotu doživio veliku gužvu, ljudi su se doslovno otimali za boce s vodom. Užas! Nas Brođane truju sa svih strana. Zrak, voda... Sve je zagađeno i ne znam što će biti. Po meni je suludo da naftovod ide pokraj vodocrpilišta. Ne radi se tu samo o 100-200 litara mazuta ili benzina, kao što su rekli. To je mnogo gore - kaže Zlaman. Veterinar Marin Rebac svaki se dan dva do tri puta provoza biciklom po vodu iz cisterne. Zadovoljan je jer je opskrba, kaže, dobro riješena.

- To su stvari koje se događaju i treba ih riješiti. Malo je nezgodno što nam se to dogodilo baš za Uskrs, ali što je - tu je. Nije bitno tko je krivac, treba riješiti problem. Što ga brže riješimo, brže će nam se život vratiti u normalu - kaže Rebac. Unatoč problemima s vodom, kafići u Slavonskom Brodu su na Uskrsni ponedjeljak bili puni ljudi. Mnogi od njih pili su kavu, iako je riječ o kavi koja se priprema od vode iz gradskog vodovoda za koju je rečeno da se ne smije piti čak ni prokuhana.

- To je voda koja je prokuhana na 120 stupnjeva. Znam za upozorenja da se ni takva ne bi smjela koristiti za piće, ali i naši gosti to znaju pa svejedno naručuju kavu - odgovorio nam je konobar u jednom kafiću sliježući ramenima, te dodao: - Čašu vode uz kavu ne poslužujemo, osim ako gost to izričito ne zatraži.

Komentara 41

BI
billynik
16:35 02.04.2018.

Koja izmanipulirani bedaci, je li vam Plenković kriv što je voda zagađena, ako ćemo iskreno ova vlast barem predsjednica je nešto poduzela a što vam je napravio vaš gradonačelnik i SDP dok je bio na vlasti osim što je obećavao.

MO
modovisisajteMaraschino
17:58 02.04.2018.

za vrijeme rata smo u Zadru kad je bio grad pod blokadom pili kavu rađenu od morske vode, tj, iz bunara sa boćatom vodom pa nikome ništa nije bilo.... mislim da ova voda u S.B. nije ništa više štetnija za zdravlje od ovih nazovi "šunki" rađenih od mesa starog 30 godina i kojih se tone pojelo sad za Uskrs ali nikog nije briga za to...

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
15:39 02.04.2018.

Bitno da su kafići puni! To je vaš hrvatski način protestiranja! Ahhh Balkanci...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije