Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Josipu Đakiću HDZ-ovci dali treći mandat

Prema prethodnoj odluci Skupštine, dosadašnji predsjednik Josip Đakić bio je jedini kandidat za novog predsjednika
23. travnja 2012. u 12:32 14 komentara 21 prikaza
djakic
Foto: Dragutin Šantoši

VIROVITICA – Na Izbornoj skupštini Županijske organizacije HDZ-a Virovitičko-podravske županije održanoj u Virovitici 240 izaslanika većinom je glasova izabralo novo vodstvo stranke, a treći put na funkciju predsjednika ŽO HDZ-a izabran je Josip Đakić. Kako je, po volji skupštine, Đakić bio jedini kandidat, izaslanici nisu imali puno izbora pa su mogli glasovati samo "za" ili "protiv". Govoreći o dosadašnjem radu i uspjesima, Đakić je izjavio da je HDZ-u u proteklom razdoblju ostvario znatne razvojne projekte na području županije koje su građani prepoznali o čemu, po njemu, svjedoči i podatak da se u HDZ-u nalazi više od 10.000 članova ili čak 11,8 posto od cjelokupnog stanovništva Virovitičko-podravske županije.

U Županijski odbor stranke izabran i bračni par Kirin.

Od 46 kandidata u Županijski odbor HDZ-a izabrano je 30: Josip Đakić, Vesna Bedeković, Zdenko Blažičević, Đuro Bukvić, Tajana Dorić, Marko Đakić, Stjepan Feketić, Predrag Filić, Željka Grahovac, Josip Granjaš, Željko Grgačić, Davor Hock, Željko Iharoš, Ivica Kirin, Sanja Kirin, Tvrtko Kovačević, Zvonko Kožnjak, Mirko Mališ, Đuro Matovina, Stjepan Mikolčić, Josip Nemec, Dražen Peić, Dalibor Per, Robertino Repić, Kamenko Rogović, Ivan Roštaš, Zlata Šljivac, Marko Teskera, Tomislav Tolušić, Tomislav Vukelić i Darko Žužak. Poglavito je riječ o čelnicima lokalne samouprave, direktorima, ravnateljima, liječnicima i drugim uglednim članovima koji su i do sada bili u vodstvu ŽO HDZ-a. Na prvoj radnoj sjednici ŽO HDZ će izabrati potpredsjednike i tajnika, kao i i druga tijela.

Izborna skupština izabrala je i izaslanike za 15. Opći sabor HDZ-a te Nadzorni odbor ŽO HDZ-a u sastavu: Ivan Ćavarušić, Kruno Fabijanac, Tomo Filipović, Vlado Jurlina i Marko Knežević. 

Karneval
PROMO
Karneval nam se bliži, a odabir idealne maske je najvažniji događaj za sve klince
Zemlja Mjesec
IZNIO I DOKAZE
Slavni sportaš šokirao: Zemlja je ravna ploča, lažu nam! A čovjek nije bio na Mjesecu
  • programer:

    hdz je još daleko od demokracije jer sramotno je da đakić nije imao niti jednog protukandidata.ovo sadašnje vodstvo hdz-a mora što prije napustiti svoje funkcije jer ljude su zatrovali sa svojim partijskim jednoumljem.

  • seizmolog:

    Slažem se sa komentarom programera.Kakvi su to bili izbori gdje Đakić nije imao protukandidata.To je sve dogovoreno i namjesteno od strane trenutnog vrha HDZ,kojeg se treba rijesiti sto prije

  • tester:

    demokracija na hdz način : birali su između jednog kandidata...