Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporni ZOR

Josipović sindikatima: Sada ste se sjetili prozivati zašto se nije napravilo ovo ili ono

Ivo Josipović
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
03.02.2014.
u 19:42

– Mislim da socijalni dijalog, pa i politički dijalog u cijelom društvu ovisi o njima i oni bi taj oblik svoje odgovornosti trebali na vrijeme prepoznati – poručio je predsjednik Josipović.

Predsjednik Ivo Josipović iz Dubrovnika je odgovorio sindikatima koji su ga prozvali za socijalnu neosjetljivost u slučaju donošenja novog Zakona o radu te su ga upitali "gdje je ta nova pravednost" koju je najavljivao u predizbornoj kampanji.

Predsjednik je prvo kazao da je iznenađen nastupom sindikata s time u vezi te je dodao kako "priča o ZOR-u traje već dosta dugo", piše Dubrovački vjesnik. –  Oni imaju svoje predstavnike u mome Vijeću i nikada nije došao zahtjev da bi raspravljali o tome na Vijeću. Nikada nisu tražili da me upoznaju sa svojim stavovima o Zakonu i nisu tražili moje mišljenje – rekao je Josipović pričajući o sudjelovanju sindikata u njegovom Vijeću za socijalnu pravdu te dodao kako smo već ušli u fazu kada je zakon pred usvajanjem, a sindikati najavljuju održavanje generalnog štrajka.

"Sada su se sjetili prozivati"

– Sada su se sjetili prozivati zašto se nije napravilo ovo ili ono. Mislim da socijalni dijalog, pa i politički dijalog u cijelom društvu ovisi o njima i  oni bi taj oblik svoje odgovornosti trebali na vrijeme prepoznati – kazao je predsjednik Josipović koji je kazao i da smo, što se tiče tužbe za genocid protiv Srbije, "došli u fazu kada više nema dogovora". – Pustimo sud da odradi svoje, a onda ćemo prokomentirati jesmo li mogli napraviti nešto  bolje od onoga što smo učinili – kazao je Josipović. Predsjednik nije želio komentirati slučaj sisačke županice Marine Lovrić-Merzel jer je rekao da "ništa ne zna o činjenicama i da se time bave nadležna tijela".

>>Predsjedniče, što je s novom pravednošću koju ste najavljivali?

>>Više od 92 posto članova ZA: 'Ovo je obveza da organiziramo štrajk protiv ZOR-a'

Komentara 40

M1
marin_11
20:04 03.02.2014.

Evo nova pravednost i svjetlost stala opet u obranu pravednosti i obespravljenih !

DU
Deleted user
20:27 03.02.2014.

SDP zločinačka organizacija opasnih namijera

Avatar Prosenjak
Prosenjak
20:21 03.02.2014.

Maloprije slušam onog Komadinu kako komentira slučaj Lovrić-Merzel, i onda kaže ono što je načelno u redu, ali odmah dodaje kako mu je "sumnjiv tajming bla bla bla". Ako malo bacite pogled pozornije, vidjet ćete da se komunisti stalno služee tom metodom, a koja iz meni potpuno neobjašnjivih razloga ima odjeka i primljena je među običnim pukom. Na primjer, kad je policija pred kraj zadnjeg mandata HDZ-a dok je Karamarko još bio ministar došla uhititi Boljkovca, odmah je krenulo: "A zašto baš sad". Ovdje imate Josipovića koji kaže "baš sad su se sjetili". Imate Komadinu koji za sisačku aferu govori kako je tajming "baš sad". A kad biste vi to drugovi, kad vama očito to nikad ne odgovara? Kad god da se krene obaviti posao koji se mora obaviti, vi ćete uvijek kao navijeni ponavljati: "A zašto baš sad?". A reći ću i ovo: Jedini koji me više živciraju od vas s tim vašim jeftinom forama su oni obični ljudi iz naroda koji svaki put progutaju te vaše jeftine fore..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije