Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brijuni

Josipović: Istra je na prvom mjestu što se tiče prava manjina

Josipović u Rijeci (1)
Goran Kovačević/PIXSELL
17.05.2013.
u 14:42

Na Brijunima je započeo trodnevni Međunarodni skup "Nacionalne manjine u demokratskim društvima"

Naš sustav koji je okrunjen ustavnim zakonom jedan je od vrlo kvalitetnih sustava koji čuva prava nacionalnih manjina i traži jedan razumni balans odnosa većine i manjine. To ne znači da je sustav savršen i da se ne može unaprijediti – kazao je danas na Brijunima predsjednik RH Ivo Josipović gdje je započeo trodnevni Međunarodni skup "Nacionalne manjine u demokratskim društvima" u organizaciji Fakulteta političkih znanosti iz Zagreba, njemačke zaklade Friedrich Ebert i Savjeta za nacionalne manjine RH. Tijekom boravka na Brijunima posebno je izdvojio Istarsku županiju.

- Kad govorimo o pravima manjina u državi, Istra je na prvom mjestu. Zaštita prava manjina i suživot manjina s većinom u Istri je na visokoj razini i primjer je drugim regijama kako svi zajedno, neovisno o tome koje smo nacionalnosti, možemo živjeti – rekao je Josipović.

>>Josipović: Moramo učiniti sve da Rijeka iskoristi potencijal koji ima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije