Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Misa u Ludbregu

Leko: Mora nas voditi zajednički duh vjere i optimizma

Ludbreg
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
1/11
06.09.2015.
u 16:29

- Za Hrvatski Sabor Ludbreg je mjesto moralne obveze i odgovornosti prema građanima – rekao je Leko

Prirodni moralni sustav danas je na udaru, a sve je sadržano u Deset Božjih zapovijedi, koje danas netko želi promijeniti – poručio je danas iz Ludbrega, iz Svetišta Predragocjene Krvi Isusove, porečki i pulski biskup mons. Dražen Kutleša, koji je predvodio euharistijsko slavlje pred 50.000 vjernika. On je poručio kako Crkva mora pozivati na istinu i prirodni moralni zakon, ali i da je to zadaća političara, koje bira narod, da pokazuju koji je ispravan put.

Na euharistiji je bio i predsjednik Hrvatskog Sabora Josip Leko, koji je rekao kao svetište u Ludbregu predstavlja najvčvršću vezu između dviju važnih institucija u Hrvatskoj, Crkve i Sabora, jer su obje vjekovima brinule o interesima hrvatskog naroda te ga štitile od nedaća.

- Za Hrvatski Sabor Ludbreg je mjesto moralne obveze i odgovornosti prema građanima – rekao je Leko, dodavši kako Hrvatsku u budućnosti mora voditi duh zajedništva i vjera u budućnost, optimizam i vedrina duha, kojih je bilo prije 20 godina, ali su pomalo izgubljeni i pali u zaborav.

Leko je spomenuo i parlamentarne izbore, kada će, kako je rekao, saborski zastupnici položiti račune prema građanima, naglasivši odgovornost zastupnika, ali i odgovornost birača koji svojim glasovima odlučuju u kojem će smjeru ići Hrvatska.

>> Biskup koji je umirovljen jer nije popustio lobijima: Donio sam najbolju odluku

Komentara 64

DV
dvauosam
17:25 06.09.2015.

Druže Leko slučajni predsjedniče Hrvatskog Državnog Sabora što vi uopće radite na misi, ta vaši prethodnici i učitelji su govorili da je vjera opijum za narod.Znate li vi što ste komunista(nevjernik) ili vjernik koji je zalutao u komunizam,morate se izjasniti?

EV
evropljanin
16:50 06.09.2015.

muci me kad vidim ove slike. sklopili bi ugovor sa vragom samo da njm koristi. sto on uopste radi u Ludbregu?

DD
ddh
17:03 06.09.2015.

Leko prica o Hrvatskom Saboru, samo nije rekao o kojem Saboru se to radi. Jer dansnji Sabor sa komunistickom vecinom i na celu sa komesarom Lekom je sve drugo samo ne nesto sto bi se trebalo zvati Sabor. Sabor koji izglasava samo ono sto im njihov "Führer" Milanovic odredi, Sabor koji ne stiti prava manjine u Saboru i gdje s govornice Sabora crveni primitivci poput Stazica, a pod dirigentskom palicom Leke sustavno vrijedja oporbu, Sabor gdje "Führer" bahato vrijedja poslanike i t.zv. predsjednik Sabora to i dozvoljava ne zaluzuje, da es zove Sabor. A ovi obilasci kumunjara raznih vjerskih obreda je licemjerje bez premca. Oni koji preko svojih medija i svojih pljuvaca po medijima svakodnevno pljuju po Katolickoj crkva i s tim po katolicima, nemaju na vjerskim obredima katolika sto traziti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije