Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skup u čađavici

Josip Đakić: Vlada ne mari za ruralna područja i male seljake

Čađavica predizborni skup (1)
Foto: Maja Šantoši
1/6
06.05.2013.
u 09:32

Sinoć je u Mjesnom domu u Čađavici održan predizborni skup HDZ-HSS-HSLS-HSP AS-BUZ za općinu Čađavica na kojemu se okupilo tristotinjak ljudi

ČAĐAVICA/SLATINA - U čađavačkom mjesnom domu su održali predizborni skup predstavnici koalicije HDZ-HSS-HSLS-HSP AS-BUZ . Prema riječima nositelja liste za općinu Čađavica, načelnik općine Mirko Rončević je istaknuo da je u općini Čađavica u proteklom mandatu učinjeno jako puno, te da su napravili gotovo mnoštvo velikih projekata od kojih je svaki u vrijednosti nekoliko milijuna kuna, od kojih je 6 milijuna kuna podmireno iz sredstava općine, a čak oko 80 milijuna kuna uz potporu županije i pretpristupnih EU fondova. Kao jedan od najvažnijih uspjeha, istaknuo je projekt u vrijednosti od 40 milijuna kuna koji su uloženi pri obnovi državne ceste D 34 Slatina-Čađavica, u duljini od 15 km. U daljnjim planovima načelnik je naglasio buduća ulaganja u komunalne djelatnosti, proširenje naselja, razvoj gospodarstva, turizam te još veći poticaj koji planira pružiti malim, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Posebno bogatstvo čađavačkog kraja je da se veže uz rijeku Dravu, što otvara neke nove mogućnosti za razvoj. Kandidatkinja za zamjenicu župana i ravnateljica virovitičke razvojne agencije VIDRA, Sanja Bošnjak, je istaknula da poznavanje metodologije rada EU fondova jamči siguran uspjeh u daljnjem razvoju Čađavice i pohvalila suradnju koju VIDRA već ima s načelnikom Rončevićem. Osobito je istaknula da je važno mlade zadržati u čađavačkom kraju i ponuditi im zapošljavanje, mogućnost za prekvalifikaciju ili pak ih uključiti u programe samozapošljavanja, a najavila je da će poduzetnici, ulaskom u EU, biti oslobođeni određeni dijela poduzetničkih nameta koje sada plaćaju te najavila svijetlu budućnost ovoga kraja. U svom poticajnom govoru, predsjednik županijskog HSLS-a ,dr. Miroslav Venus je istaknuo zadovoljstvo uspješnog skupa te je rekao da sinergija i koalicijski potencijal koji jamči ova međustranačka suradnja, objedinjena u radu pet stranaka koje su po svjetonazorima različiti no sa zajedničkom voljom će svoju ideologiju staviti ipak u drugi plan, a u prvom planu će biti prioritet boljeg života u Čađavici.

Venus je naglasio kako je nepotrebno mijenjati tim koji pobjeđuje te je pozvao je birače da izađu na izbore i donesu pobjedu HDZ-ovom timu već u prvom krugu. U govoru koji je održao aktualni župan Tomislav Tolušić rekao je da velik odaziv znači veliku potporu i te je rekao da sada podnosi poduži „račun“ svog mandata, na kojemu je sve plaćeno, a na računu je čak 30 škola, 5 sportskih dvorana te kilometri kanalizacije, i mnogi drugi projekti, te biračima ponudio potporu u daljnjem radu i napretku. Saborski zastupnik Josip Đakić je najavio političku bitku u kojoj će pobijediti te još snažnije dobiti potporu s ciljem slanja poruke aktualnoj vlasti da „ne znaju voditi državu“. Potencijal desnog centra i liberalne opcije koja govori da smo svi i u dobru i u zlu koje će dijeliti sudbinu čista obraza i izrazio je želju da se županu isto tako iskaže povjerenje te naglasio da su snaga koja poručuje da ljevica nije ni socijalna, ni radnička te da aktualna vlast je vlast koja ne zna izvući Hrvatsku iz krize. Naglasio je da aktualna vlast nije suosjećajna i da su porezi, skuplji plin, struja i cestarine samo rezultat neuspjeha, nerazumijevanje poljoprivrednih potreba te da time potvrđuju svoje kvalitete. Đakić je rekao da se ovaj kraj olako naziva zaostalim ruralnim područjima, no ističe da ovaj kraj ima kvalitetu što potvrđuje i potvrda svega što je napravljeno. Đakić se obrušio i na projekte koje je bivša Vlada započela, a aktualna prekinula te je izrazio veliko žaljenje zbog toga. Đakić je govor završio kritičkom tvrdnjom da :“ Ne želimo crvene u svojim redovima a osobito u ovim područjima jer nam ne daju potporu i ne razumiju potrebe malog seljaka“.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije