Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
što se čeka?

Josić: Ne odustajemo od zahtjeva da se raspiše referendum o dvojezičnosti

Tomislav Josić
Goran Ferbežar/PIXSELL
15.05.2014.
u 13:31

-Četiri puta smo dosad slali apele Predsjedniku, Saboru i drugim institucijama ali bez rezultata. Mi smo sve glasove prebrojali za sedam dana tako da ne znam zašto njima treba pet mjeseci - kaže predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić

-Ne znamo zašto se čeka s raspisivanjem referenduma o uvođenju dvojezičnosti. Četiri puta smo do sada slali apele Predsjedniku, Saboru i drugim institucijama, ali bez rezultata. Mi smo sve glasove prebrojali za sedam dana tako da ne znam zašto njima treba pet mjeseci.

Očigledno im je cilj da ti potpisi ostanu negdje zaključani i da od toga ne bude ništa. Međutim, mi nećemo odustati od referenduma  Za to smo se borili, trudili i prikupili više od 600 tisuća glasova građana Hrvatske. Partija te sudi i tuži i radi kako hoće, ali ne i dokle hoće, rekao je predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić na današnjoj konferenciji za novinare.

Najavio je i da će na sutrašnjoj 1. Konvenciji branitelja i stradalnika biti predstavljen projekt Stožera- Vukovar - Mjesto posebnog pijeteta.

– Pokazat ćemo u Zagrebu da su branitelji danas jedinstveni i jedinstveniji nego ikada, istakao je Josić dodajući kako se branitelje u Hrvatskoj danas naziva raznim pogrdnim imenima, vrijeđa ih se i omalovažava. Osvrnuo se i na skore prijevremene lokalne izbore u Vukovaru za koje su nedavno pozvali političke stranke da se udruže i izađu s jednom listom za Gradsko vijeće i jednim kandidatom za gradonačelnika.

– Pokušali smo u više navrata razgovarati s političkim strankama kako bi došli do zajedništva. Međutim, zasad ne uspijevamo u tome. Ipak, ima još vremena, pa ćemo vidjeti što će na kraju biti, rekao je Josić ističući da Vukovar očekuje još jedne izbore s nesređenim biračkim popisima. Rekao je da ponovno postoji mogućnost da pobjednika odluče glasovi birača koji i ne žive u Vukovaru i Hrvatskoj, nego će samo radi glasanja doći iz Srbije.

Komentara 34

Avatar Carrera
Carrera
13:51 15.05.2014.

hitno treba raspisati referendum da narod kaže što želi, a ne da SDP-ovci odlučuju umjesto nas

CB
Conan Barbarin
13:44 15.05.2014.

SDP namjerno ne želi raspisati referendum jer svi znamo koji bi rezultat bio i jer bi to bio još jedan udarac ovoj nespsobnoj vladi. konačni udarac za knock-out!

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
13:55 15.05.2014.

Lijepo mi je vidjeti kako se branitelji organiziraju i ponovo postaju Snaga . Josiću ne daj se , Hrvati su uz vas , ali i referendum o lustraciji isto bi rijesio problem .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije