Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Josić osuđen na 8 mjeseci, 2 godine uvjetno zbog skidanja ploča u Vukovaru!

Predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu. Uz Josića, zbog događaja od 2. rujna zatvor prijeti još četvorici Vukovaraca
04. svibnja 2014. u 13:10 156 komentara 13169 prikaza
Tomislav Josić
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Točno osam mjeseci nakon što su u Vukovaru postavljene prve dvojezične ploče koje su nekoliko sati poslije i skinute uslijedile su i prve zatvorske kazne za taj postupak.

Predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić dobio je presudu od osam mjeseci zatvora na dvije godine uvjeta.

– To što oni rade je ono što bi trebali raditi nekim drugima. Neki koji su pronevjerili 12 milijuna kuna pet mjeseci gule krumpire i izlaze iz zatvora, dok opet neki za skidanje ploče, vrijedne 375 kuna, dobiju godina dana uvjetno. U zatvorima sjede nedužni ljudi dok oni koji bi trebali sjediti u zatvorima su i dalje vani, a neki upravljaju i državom – rekao je Josić komentirajući dobivenu presudu.

Dodao je i da su ovo politička suđenja koja se pokreću kako bi se drugi spriječili da učine nešto slično. Pozivajući na jedinstvo, rekao je i da je sramotno da su oni koji su pobili ljude i koji su počinili zločine nagrađeni.

Tomislav Josić | Autor : Željko Lukunić/PIXSELL Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Foto: Željko Lukunić/Pixsell

Uz Josića, zbog događaja od 2. rujna zatvor prijeti još četvorici Vukovaraca. Među njima je i Enver Arnautović koji je prije nekoliko mjeseci dobio optužni prijedlog na koji se žalio, ali je žalba odbijena. Prema zahtjevu odvjetništva prijeti mu zatvor od 1-2 godine, a mora platiti i 9.500 kuna kazne zbog uništenih ploča.

– Terete me za razbijanje ploča, organiziranje ljudi, narušavanje ugleda RH kao i ozljeđivanje policajaca koji su osiguravali postavljene ploče. Mislim da iza ovih optužnica stoji politika i da je to zapravo poruka drugima da ne učine nešto slično. Ploču jesam razbio, ali terete me i za ozljeđivanje policajca, što je smiješno. Osobno sam 15 godina bio u sustavu MORH-a i vrlo dobro znam da su policajci tamo radili svoj posao i ono što su im zapovjednici rekli. Nikada ne bih udario policajca – rekao je Arnautović koji je u iščekivanju poziva za početak sudskog procesa.

>>Stožer proziva Josipovića: Prestanite s kršenjem Ustava RH

>>Josić Bauku: Otkrijte nam konačno koliko potpisa trebamo!

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
 • gegan:

  ne priznajemo sud partije

 • cavecanem:

  korištenje državne represije u svrhu političkog zastrašivanja i obračuna, gdje je to navedeno u planu 21, milanoviću, leko, miljeniću, netko?.........

 • Avatar una12
  una12:

  Politicka presuda, kao za vrijeme komunizma, samo sto su zaboravili prididati " U ima naroda".