Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prva presuda

Josić osuđen na 8 mjeseci, 2 godine uvjetno zbog skidanja ploča u Vukovaru!

Tomislav Josić
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
1/7
04.05.2014.
u 13:10

Predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu. Uz Josića, zbog događaja od 2. rujna zatvor prijeti još četvorici Vukovaraca

Točno osam mjeseci nakon što su u Vukovaru postavljene prve dvojezične ploče koje su nekoliko sati poslije i skinute uslijedile su i prve zatvorske kazne za taj postupak.

Predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić dobio je presudu od osam mjeseci zatvora na dvije godine uvjeta.

– To što oni rade je ono što bi trebali raditi nekim drugima. Neki koji su pronevjerili 12 milijuna kuna pet mjeseci gule krumpire i izlaze iz zatvora, dok opet neki za skidanje ploče, vrijedne 375 kuna, dobiju godina dana uvjetno. U zatvorima sjede nedužni ljudi dok oni koji bi trebali sjediti u zatvorima su i dalje vani, a neki upravljaju i državom – rekao je Josić komentirajući dobivenu presudu.

Dodao je i da su ovo politička suđenja koja se pokreću kako bi se drugi spriječili da učine nešto slično. Pozivajući na jedinstvo, rekao je i da je sramotno da su oni koji su pobili ljude i koji su počinili zločine nagrađeni.

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Foto: Željko Lukunić/Pixsell

Uz Josića, zbog događaja od 2. rujna zatvor prijeti još četvorici Vukovaraca. Među njima je i Enver Arnautović koji je prije nekoliko mjeseci dobio optužni prijedlog na koji se žalio, ali je žalba odbijena. Prema zahtjevu odvjetništva prijeti mu zatvor od 1-2 godine, a mora platiti i 9.500 kuna kazne zbog uništenih ploča.

– Terete me za razbijanje ploča, organiziranje ljudi, narušavanje ugleda RH kao i ozljeđivanje policajaca koji su osiguravali postavljene ploče. Mislim da iza ovih optužnica stoji politika i da je to zapravo poruka drugima da ne učine nešto slično. Ploču jesam razbio, ali terete me i za ozljeđivanje policajca, što je smiješno. Osobno sam 15 godina bio u sustavu MORH-a i vrlo dobro znam da su policajci tamo radili svoj posao i ono što su im zapovjednici rekli. Nikada ne bih udario policajca – rekao je Arnautović koji je u iščekivanju poziva za početak sudskog procesa.

>>Stožer proziva Josipovića: Prestanite s kršenjem Ustava RH

>>Josić Bauku: Otkrijte nam konačno koliko potpisa trebamo!

Komentara 156

DU
Deleted user
13:45 04.05.2014.

ne priznajemo sud partije

Avatar una12
una12
13:22 04.05.2014.

Politicka presuda, kao za vrijeme komunizma, samo sto su zaboravili prididati " U ima naroda".

CA
cavecanem
13:22 04.05.2014.

korištenje državne represije u svrhu političkog zastrašivanja i obračuna, gdje je to navedeno u planu 21, milanoviću, leko, miljeniću, netko?.........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije