Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Još jedan svjedok optužio Cvikova branitelja da je ovisnik o kokainu

cvitanovic
Arhiva VL/Nino Strmotić
28.09.2009.
u 13:03

Saslušavanjem svjedoka na Županijskom sudu u Splitu nastavljeno je suđenje Jakši Cvitanoviću Cviku i njegovoj skupini, optuženima za organiziranu preprodaju heroina.

Između ostalih svjedočio je i Adnan Rašidagić (53), otac Damira Rašidagića i svekar Petre Gugić. Njega je Cvik nazvao iz zatvora u vrijeme dok njegov sin još nije bio uhićen zbog droge.

Kazao mu je: "Rašo, daj otiđi do mog odvjetnika i vidi šta se to sada izrodilo. Sredi mi da ne dođe do Petrina svjedočenja." Kada je shvatio da ne razgovara s Damirom nego s njegovim ocem, poklopio je slušalicu. Adnan Rašidagić je kazao i to kako mu je prije dvadesetak dana u kafiću Casablanca u Veloj Luci bivši vojni policajac koji radi kao izbacivač u Splitu prijetio da će mu pobiti obitelj.

- Znam tko je on, a i policija zna za njega. Nisam ga htio službeno prijavljivati zbog prijetnji jer se sve to riješilo s prijateljima moga sina. Čovjek je bio pripit, cijelu noć je pio. Poslije je došao, ispričao mi se i rekao da je raspolagao krivim informacijama - kazao je Rašidagić te optužio odvjetnika Jadrana Franceschija, Cvikova branitelja, da je ovisnik o kokainu i da je utjecao na istragu. Također je spomenuo i da je njegovu sinu ponuđen novac da odustane od davanja iskaza.

- Franceschi je govorio kako je istražni sudac radio kod njegova oca i da će lako srediti da istraga ide u njihovu korist. Dolazio je na otok i u Dubrovnik te indirektno poručivao meni i sinu kako ćemo svjedočiti. Pouzdano znam da on stoji iza svih prijetnji, iznuda i savjeta - ustvrdio je Rašidagić.

Dodao je kako ne zna o čemu je Petra Gugić trebala svjedočiti, ali je bio prisutan kada im je ponuđen novac da odustanu od davanja iskaza.
- Znam, čuo sam i vidio da im je novac ponuđen. Moga sina su zvali da dođe u kafić, tamo je na stolu u žutoj kesi i u papiru bilo 50.000 eura. Kazao sam sinu i Petri da se maknemo od toga - zaključio je Rašidagić.

Cvika je pak zanimalo kako on zna da je telefonski komunicirao baš s njim kada se nikada ranije nisu čuli, na što mu je Rašidagić odgovorio kako je njegov glas specifičan i da je sasvim siguran da je to bio baš on. Cvik je prigovorio iskazu svjedoka, a to su učinili i branitelji koji su za Rašidagićevo svjedočenje kazali da je "govor mržnje i da se temelji na rekla-kazala".
Suđenje se nastavlja krajem listopada kada bi trebala svjedočiti i Želita Tomić.

Ključne riječi

Komentara 5

KI
kiseljali
13:50 28.09.2009.

tko je i šta je uopće taj cvik? hrpa smeća i govana! izgleda kao nekakav \"lakši\" pederčić! bože, pa dajte mu 15 god..

MM
Mladen Miletić
10:29 29.09.2009.

kockica44 ti m i se sviđaš podsječaš me na naše domače suce !

BO
bohtar
12:05 01.10.2009.

Ima više njih koji konzumiraju drogu,samo oni su prehlađeni uzimaju kroz nos,zbog astme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije