Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krčko maslinovo ulje

Još jedan hrvatski proizvod dobio europsku zaštitu

maslinovo ulje
Zarko Basic/PIXSELL/Ilustracija
06.07.2016.
u 14:30

Krčko maslinovo ulje proizvodi se od autohtonih krčkih sorti maslina: Debela, Naška, Rošulja i Slatka, koje moraju biti zastupljene pojedinačno ili zajedno u najmanjem udjelu od 80 posto

Krčko maslinovo ulje novi je hrvatski proizvod koji je dobio europsku zaštitu dobivanjem zaštićenih oznaka izvornosti i zemljopisnog podrijetla.

U srijedu je u službenom glasilu EU-a objavljena odluka o upisu naziva Krčko maslinovo ulje u registar zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla.Krčko maslinovo ulje je ekstra djevičansko maslinovo ulje dobiveno izravno iz ploda masline isključivo mehaničkim postupcima.

Krčko maslinovo ulje proizvodi se od autohtonih krčkih sorti maslina: Debela, Naška, Rošulja i Slatka, koje moraju biti zastupljene pojedinačno ili zajedno u najmanjem udjelu od 80 posto.

Za proizvodnju Krčkog maslinovog ulja mogu se koristiti i sorte koje nisu navedene u specifikaciji, a nalaze se na definiranom zemljopisnom području.

Sve faze proizvodnje ovoga ulja odvijaju se isključivo na području otoka Krka i manjih otočića koji se nalaze unutar administrativnih granica otočnih jedinica lokalne samouprave: Grad Krk i općina: Baška, Vrbnik, Punat, Dobrinj, Malinska-Dubašnica i Omišalj.

Komentara 2

Avatar Baroudeur
Baroudeur
15:47 06.07.2016.

Bilo bi interesantno znati koliko se proizvodi i prodaje i cak izvozi osim ako je tako zasticeno da nesmije napustiti otok...

SS
sokac sa drave
16:35 06.07.2016.

Dosta je prevare i reklamiranje smrdljivog maslinovog ulja.Bilo bi bolje da reklamirate ono sto je pravo,cistu i zdravu svinjsku topljenu mast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije