Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TELEVIZIJSKO SUČELJAVANJE

Johnson u debati s Corbynom obećao da će provesti Brexit do 31. siječnja

Televizijsko suočeljavanje Jeremyja Corbyna i Borisa Johnsona
Foto: Jonathan Hordle/REUTERS/PIXSELL
1/5
19.11.2019.
u 23:36

U televizijskom sučeljavanju organiziranom uoči izbora 12. prosinca, i Johnson i Corbyn međusobno su se u raspravi o Brexitu optuživali za kršenje obećanja.

Britanski premijer Boris Johnson obećao je u utorak da će izvesti Veliku Britaniju iz Europske unije do 31. siječnja i jamčio je novi trgovinski sporazum do kraja sljedeće godine, pokušavajući se nametnuti u debati s oporbenim čelnikom Jeremyjem Corbynom kao jedini lider koji može učinkovito provesti Brexit.

U televizijskom sučeljavanju organiziranom uoči izbora 12. prosinca, i Johnson i Corbyn međusobno su se u raspravi o Brexitu optuživali za kršenje obećanja.

 

Raspravu je prenosio kanal ITV.

"Sigurno ćemo izaći 31. siječnja, jer imamo sporazum ... to je već gotova stvar", rekao je Johnson, aludirajući na sporazum o izlasku koji je postigao s EU-om, ali koji nije bio prihvaćen u britanskom parlamentu.

Foto: Jonathan Hordle/REUTERS/PIXSELL

Corbyn je rekao da želi pregovarati o novom sporazumu o izlasku iz EU-a koji bi trebao biti dogovoren u roku od šest mjeseci, a zatim bi se o njemu glasovalo na referendumu na kojemu bi birači imali mogućnost izabrati i ostanak Britanije u Uniji. Corbyn je rekao da će prihvatiti i provesti bilo koji rezultat tog glasanja.

Nakon televizijske rasprave, 51 posto ispitanih u anketi reklo da je Johnson ostavio bolji dojam, dok je 49 posto ocijenilo da je Corbyn bio uvjerljiviji.

Komentara 1

ZO
Zooltan
04:50 20.11.2019.

31 siječnja 5020. godine ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije