Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Johnson otkrio: 'Svi kandidati Konzervativne stranke obećali podržati sporazum o Brexitu'

"Nudim pakt s narodom: ako glasate za Konzervativce možete biti 100 posto sigurni da će vlada konzervativne većine deblokirati parlament i obaviti Brexit”, rekao je.
17. studenoga 2019. u 07:18 5 komentara 498 prikaza
Boris Johnson
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Britanski premijer Boris Johnson izjavio da su se svi kandidati Konzervativne stranke za parlamentarne izbore 12. prosinca obvezali podržati njegov sporazum o Brexitu, što bi omogućilo postizanje sporazuma kroz parlament, ako stranka osvoji većinu.

Velika Britanija NIJE U SKLADU S PRAVILIMA Komisija pokreće postupak protiv Velike Britanije jer nije imenovala kandidata za povjerenika

"Svih 635 konzervativnih kandidata za ove izbore - svaki od njih - obećao mi je da će, ako budu izabrani, glasati u parlamentu za donošenje mojeg sporazuma o Brexitu, kako bismo mogli okončati neizvjesnost i konačno izaći iz EU", rekao je Johnson u intervjuu za nedjeljni Telegraph.

"Nudim pakt s narodom: ako glasate za Konzervativce možete biti 100 posto sigurni da će vlada konzervativne većine deblokirati parlament i obaviti Brexit”, rekao je.

Johnson je prošli mjesec u posljednji trenutak sklopio sporazum o Brexitu s Europskom unijom koja je odobrila treću odgodu izlaska Velike Britanije, koji se prvobitno trebao dogoditi 29. ožujka. Britanski glasači su na referendumu 2016. godine tijesno glasali za izlazak iz EU.

A1
BRZINA JE VRLINA
3 razloga zašto je 5G tehnologija bitna za budućnost gaminga
  • xaron:

    @batva11. Nemaš pojma o ulozi UK u BH. Oni su bili ( i ostali ) najveći neprijatelji Hrvata u BH. Snabdjevali su islamce svim orużjem koje im je trebalo. Tako su ih snabdjeli i sa raketama Milan kojom je pogodjen ... prikaži još! tenk HVO kod Viteza. U to vrijeme u regiji su samo britanci imali te rakete te nije sporno njihovo porijeklo.

  • oo8787:

    Puna podrška britanskom narodu na putu prema samostalnosti, nadam se da će i Hrvatska izići jednog dana iz EU-a.

  • batva11:

    Potpuno podržavam odlazak V.Britanije iz EU.Zar nisu dovoljno zla učinili na ovim prostorima ubacujuči sjeme razdora u svim misijama u koje su bili uključeni .Zar nam nisu ostavili između ostalog i nerješeno stanje u BiH gdje se nikadam neće narodi ... prikaži još!i koji čine BiH moči dogovoriti o ničemu.Dobro su to Britanci znali i sad trebaju otiči kako bi EU mogla dovesti mir na ove prostore.