Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Jato šišmiša ponovno uletjelo u Kliniku za traumatologiju

Intervenirali su djelatnici Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba
26. kolovoza 2019. u 19:13 1 komentara 682 prikaza
Foto: Screenshot

Terenska ekipa Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba u ponedjeljak je ulovila sedam šišmiša koji su uletjeli u Kliniku za traumatologiju Kliničkoga bolničkog centra (KBC) Sestre milosrdnice.

Franko Grgić SVJETSKI REKORDER Hoće li mladi Hrvat koji je oduševio svijet odseliti u SAD? Evo što on kaže na to

Jato šišmiša uletjelo je nedjelju navečer u Kliniku za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice, izvijestile su u ponedjeljak Prorsus komunikacije.

Iz Klinike za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice u ponedjeljak su u pomoć pozvali Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba, a njihova terenska ekipa u bolnici je ulovila sedam šišmiša.

VIDEO Pogledajte kako je izgledalo spašavanje zalutalih šišmiša

Intervenciju su na svom Facebook profilu komentirali i iz Azila Dumovec

- Noć šišmiša 2019. je u subotu, a mi smo sa šišmišima već danas imali pune ruke posla! Jato šišmiša sinoć je uletjelo u Kliniku za traumatologiju Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice, pa smo im priskočili u pomoć. Zbrinuli smo sedam šišmiša.

„Šišmiši ovamo dolaze već drugu godinu zaredom. Slučaj je utoliko zanimljiviji što su šišmiši i prošle i ove godine doletjeli u „Traumu“ u istom kolovoškom tjednu – onom u kojem se obilježava Međunarodna noć šišmiša. Svi su šišmiši ulovljeni uz mnogo opreza jer je riječ o osjetljivim životinjama, izuzetno vrijednima za naš ekološki sustav“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište u Dumovcu.

Šišmiši iz „Traume“ bit će pregledani i čim se utvrdi da su dobro, pustit će ih se u prirodu. U ovo doba godine jedini leteći sisavci pronalaze mjesta na kojima bi im bilo ugodno provesti hladniji dio godine, no u bolnicu su možda ušli i prateći jato kukaca kojima se hrane - kazali su iz Dumovca.

 

Advent u Zagrebu
Adventska karta
Gdje je najbolje partijati s ekipom, koja mjesta kriju najbolju zabavu za klince, a doznajte i gdje počastiti poslovne partnere