Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBRZO SU ULOVLJENI

Jato šišmiša ponovno uletjelo u Kliniku za traumatologiju

Foto: Screenshot
26.08.2019.
u 19:13

Intervenirali su djelatnici Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba

Terenska ekipa Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba u ponedjeljak je ulovila sedam šišmiša koji su uletjeli u Kliniku za traumatologiju Kliničkoga bolničkog centra (KBC) Sestre milosrdnice.

Jato šišmiša uletjelo je nedjelju navečer u Kliniku za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice, izvijestile su u ponedjeljak Prorsus komunikacije.

Iz Klinike za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice u ponedjeljak su u pomoć pozvali Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba, a njihova terenska ekipa u bolnici je ulovila sedam šišmiša.

VIDEO Pogledajte kako je izgledalo spašavanje zalutalih šišmiša

Intervenciju su na svom Facebook profilu komentirali i iz Azila Dumovec

- Noć šišmiša 2019. je u subotu, a mi smo sa šišmišima već danas imali pune ruke posla! Jato šišmiša sinoć je uletjelo u Kliniku za traumatologiju Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice, pa smo im priskočili u pomoć. Zbrinuli smo sedam šišmiša.

„Šišmiši ovamo dolaze već drugu godinu zaredom. Slučaj je utoliko zanimljiviji što su šišmiši i prošle i ove godine doletjeli u „Traumu“ u istom kolovoškom tjednu – onom u kojem se obilježava Međunarodna noć šišmiša. Svi su šišmiši ulovljeni uz mnogo opreza jer je riječ o osjetljivim životinjama, izuzetno vrijednima za naš ekološki sustav“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište u Dumovcu.

Šišmiši iz „Traume“ bit će pregledani i čim se utvrdi da su dobro, pustit će ih se u prirodu. U ovo doba godine jedini leteći sisavci pronalaze mjesta na kojima bi im bilo ugodno provesti hladniji dio godine, no u bolnicu su možda ušli i prateći jato kukaca kojima se hrane - kazali su iz Dumovca.

 

Komentara 1

OB
ObrenM
20:13 26.08.2019.

Da vampiri nisu nanjusili krv?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije