Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvi put u povijesti

Japanci iz jedne kapi krvi klonirali potpuno zdravog miša!

miševi
Marko Prpić/PIXSELL
27.06.2013.
u 16:23

Krv su uzeli iz repa jednog miša te izolirali bijele krvne stanice te su istom tehnikom koja se koristila za ovcu Dolly klonirali glodavca

Japanski znanstvenici uspjeli su klonirati miša iz samo jedne kapi krvi, javlja BBC. U procesu kloniranja bili su im dovoljni samo leukociti iz jedne kapi krvi iz repa miša. Kloniranje se dogodilo u centru Riken BioResource u Japanu.

Klonirana mišica potpuno je zdrava i bez problema će moći imati mlade.

Tim znanstvenika vodio je Atsuo Ogura, a krv su uzeli iz repa jednog miša te izolirali bijele krvne stanice te su istom tehnikom koja se koristila za ovcu Dolly klonirali glodavca.

>> Znanstvenici izvukli zdrave matične stanice iz embrija!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije