Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS

Jandroković: 'Zastupnici moraju biti primjer pa će sabor nastaviti u hladnom pogonu'

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
13.03.2020.
u 13:11

Napomenuo je kako je bilo riječi i o tome kako će organizirati međunarodna suradnja, što će se događati na našim granicama, kako ćemo odgovoriti na sve izazove u gospodarstvu...

- Dogovorili smo vrlo visoko suglasje oko toga da Sabor nastavi s radom, u formi "hladnog pogona". To znači da će raditi naše službe, odbori i plenarna sjednica, a dogovorili smo se i da saborske zastupnice i zastupnici kao predstavnici naroda daju primjer odgovornim ponašanjem, slušanjem i poštivanjem preporuka nadležnih državnih institucija i Stožera civilne zaštite i HZJZ-a - kazao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković nakon današnjeg sastanka s predstavnicima svih saborskih klubova najavivši tako da će Saboru, unatoč nagađanjima o prekidu rada zbog epidemije koronavirusa, nastaviti i dalje s radom.

Pritom je ponovio da ipak neće biti nikakvih međunarodnih aktivnosti, okruglih stolova, tematskih sjednica, organiziranih posjeta Saboru. Jandroković je posebno naglasio kako su svi sudionici sastanka istaknuli važnost odgovornog ponašanja, poštivanje preporuka, pa i onih koje se odnose na izbjegavanje bilo kakve vrste kontakata, smirivanja situacije umjesto dizanja panike, kao i davanja snažne potpore struci. 

1/6

- Sinergija struke i politike u kojoj struka daje preporuke i pravila, a politika to prati. Razgovarali smo i o mogućnosti da se u određenom roku sastanu predsjednik Vlade i nadležni ministri s predstavnicima parlamentarnih stranaka kako bi ih premijer izvijestio o svemu što Vlada čini te o mogućnosti da provedemo raspravu, najvjerojatnije na nekom od odbora, o tome kakve mjere Vlada planira kada je u pitanju gospodarska situacija vezano u koronavirus i sve ono što donosi u budućnosti - kazao je Jandoković.

Napomenuo je kako je bilo riječi i o tome kako će organizirati međunarodna suradnja, što će se događati na našim granicama, kako ćemo odgovoriti na sve izazove u turizmu, transportu, poljoprivredi i ostalim područjima, naglasivši da ga je jako ohrabrio stav svih stranačkih klubova i zaključak da kao narodni predstavnici moraju odgovoro obnašati svoju dužnost i slati pozitivne poruke.

Na upit novinara očekuje li onda da će idućih dana sabornica biti punija, što u proteklo vrijeme baš i nije bio slučaj,  Jandroković je uzvratio da u ovom trenutku nije prioritet da sabornica bude puna već je prioritet da svi predstavnici klubova budu ovdje i konstruktivno, razborito sudjeluju u raspravama. 

- Preporučeno je da na skupovima bude manje od sto ljudi, a u sabornici uglavnom i nema sto ljudi kada je obična rasprava, a vidjet ćemo kako ćemo se ponašati u budućnosti. Slušat ćemo preporuke - reče Jandroković.

Komentara 5

MA
manipulacija
14:19 13.03.2020.

Situacija se s epidemijom mijenja iz sata u sat.. treba biti spreman na sve strože mjere koje bi mogle nastupiti..

DD
duda.dudica
14:20 13.03.2020.

Građani trebaju prestat širiti paniku međusobno i prestati pustošiti police u trgovinama! Svi prate vijesti i stožer izvještava o stanju, ako bude potrebe za kakvim strožim mjerama, znat ćemo na vrijeme

ŠN
šnicl
14:20 13.03.2020.

Treba se pridrzavati danih pravila i procedura kako bi se taj virus obustavio. Vrlo pohvalno sto sabor nastavlja sa radom da se uspjesno mozemo nositi sa svim situacijama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije