Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREB

Mjere zbog koronavirusa u hrvatskim bolnicama: Odgađaju se neki pregledi

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/3
13.03.2020.
u 11:12

Bolnica je imenovala odgovorne za ovu proceduru ali i za komunikaciju s kriznim stožerom.

Posebne mjere zbog epidemije koronavirusa započele su u hrvatskim bolnicama koje čekaju današnji naputak Kriznog stožera.

Ispred hitnog prijama KBC-a Sestre milosrdnice postavlja se šator, a svi su zaposlenici dobili naputak da se ograničava ulazak pacijenata i osoblja autima u bolnički krug, da se odjeli zaključavaju 24 sata na dan radi kontroliranog ulaza pacijenata i osoblja.

Nadalje, u mjerama Vinogradske stoji i da pacijenti sa odjela na pretragu idu u pratnji te da se smanji broj nehitnih postupaka, pregleda, laboratorijskih pretraga.

1/4

Zaposlenicima se navodi da ne putuju izvan države, a ako su ipak putovali ili planiraju da to prijave odgovornim osobama. Bolnica je imenovala odgovorne za ovu proceduru, za komunikaciju s kriznim stožerom te je napomenuto i da sva komunikacija i eventualni upiti medija moraju ići isključivo preko ravnateljstva bolnice.

Molimo upozorite sve zaposlenike da ne šire dezinformacije kako bi izbjegli širenje bespotrebne panike - stoji u dopisu u kojem je naglašeno da se svih odluka svi zaposlenici trebaju bezuvjetno pridržavati.

Tema: Koronavirus

Ako sumnjate da imate koronavirus ne idite izravno u bolnicu nego nazovite svog liječnika ili dežurnog epidemiologa na brojeve u svojoj županiji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije