Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORI

Jandroković na čelu HDZ-ova izbornog stožera, Ćorić koordinira izborni program

Zagreb: U Mimari predstavljen Plenkovićev program za unutarstranačke izbore HDZ-a
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
04.05.2020.
u 21:32

Naši sugovornici očekuju da će parlamentarni izbori biti održani 5. srpnja ili tjedan kasnije, što znači da bi u narednih desetak dana trebao biti raspušten Sabor

Iako čelna tijela HDZ-a još nisu razgovarala o konkretnom datumu izbora, Predsjedništvo i Nacionalno vijeće stranke večeras su imenovali ključne ljude za njihovo provođenje. Na čelo izbornog stožera HDZ-a tako je imenovan predsjednik Sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković, a zamjenik će mu biti Krunoslav Katičić, državni tajnik u Ministarstvu imovine. Aktivnosti oko izrade HDZ-ova izbornog programa koordinirat će ministar energetike Tomislav Ćorić, doznaje se u HDZ-u. 

Naši sugovornici očekuju da će parlamentarni izbori biti održani 5. srpnja ili tjedan kasnije, što znači da bi u narednih desetak dana trebao biti raspušten Sabor.

U HDZ-u kažu kako će se to iskoordinirati među klubovima vladajuće koalicije. Na pitanje mogu li računati na podršku Milana Bandića, s obzirom da se koalicija na razini Grada Zagreba ponovo poljuljala, naši izvori uzvraćaju kako je sve moguće pa i da Bandićevi zastupnici budu protiv raspuštanja Sabora, no uvjereni su da se to ipak neće dogoditi. 

Ključne riječi

Komentara 11

WA
walker
14:39 05.05.2020.

Društvo koje se okuplja oko Škore (baš kao i on) nisu savršeni, ali u njemu se može prepoznati novi pokušaj stvaranja alternative sadašnjem političkom duopolu. Osobito ako uzmemo u obzir aktualnu vladajuću većinu za koju je Plenkovićev HDZ prodao obraz, ali i izgubio povjerenje velikog dijela svog tradicionalog biračkog tijela. Ako ne prevladaju osobni i uski stranački interesi koji potencijalno mogu unijeti razdor u, ionako zategnute odnose potencijalnih koalicijskih partnera ove nove opcije, mogli bi osvojiti 40-ak mandata. Uz velikodušno sponzorstvo Bernardićevih političko-analfabetskih autogolova i Milanovićevih blackouta (čitaj: pokazivanje pravog lica), za prepostaviti je da će HDZ biti relativni pobjednik izbora. Možda će Škorina koalicija konačno biti toliko potreban ideološki, ali i nacionalno i prohrvatski orijentirani korektiv pomalo izgubljenoj aktualnoj politici Plenkovićevog HDZ-a u tim pitanjima. Što se tiče financija, gospodarstva, korona krize... u zemlji veličine Lijepe Naše, davno je trebalo postići dogovor o suradnji svih stručnjaka, nevezano za političku orijentaciju. Članska iskaznica neke stranke nije jamstvo stručnosti i znanja, ali ni nestručnosti ni neznanja. Dok to ne shvate političari svih boja, nema napretka. U određenim pitanjima isključivo zajednički možemo ići naprijed; moji politički neistomišljenici NISU moji neprijatelji. Živi bili pa vidjeli.

MA
Markbabic
12:16 05.05.2020.

Biće jako jadno i tužno ako ova srbsko Hrvatska koalicija pobijedi,,neiskusni bez dana radnog staža van politike,,i zna se čiji potomci ,,,

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
06:08 05.05.2020.

Sreća da Hrvati napokon dobivaju novi blok dok Pupovčevim slugama ostaje opcija HDZ /SDP

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije