Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
keramika i nogomet

Ja sam za Hajduk, a zet Stjepan za Dinamo pa smo napravili oba grba

'29.04.2010., Varazdin- Sime Jergan iz Varazdina sa zetom Stjepanom i suprugom Vlastom izradjuje mozaik slike s grbovima nogometnih klubova. Sime je napravio grbove za Hajduk, Dinamo a zelja mu je grb
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
29.04.2010.
u 15:55

Šime Jergan i njegov zet Stjepan od rezane keramike izrađuju grbove nogometnih klubova. Izradili su i Bayernov, a priželjkuju da ga u Muenchen odnese sam Ivica Olić

– Ja sam navijač Hajduka, a moj zet Stjepan je za Dinamo, pa smo zato napravili oba grba. A u subotu neka pobijedi bolji! Napravili smo i Bayernov grb. Nadamo se da ćemo ga, nekako preko Ivice Olića, uspjeti predati Bayernu – kaže Šime Jergan, koji je pred kućom izložio grbove nogometnih klubova, velike oko dva metra četvorna. Izradili su ih sami, od rezane keramike, koju silikonom lijepe na ivericu. U svakom grbu je od 8000 do 10.000 pločica, kaže Jergan, a za izradu potreban je tjedan dana rada.

- Kad se umoriš, ne trebaš tablete da zaboraviš ratne strahote, nego samo zaspiš. Što više rada, to manje tableta - kaže Jergan, koji je policijski inspektor u mirovini te vukovarski branitelj s činom pukovnika.

Dva Hajdukova grba već su darovali, jedan Hajduku, a drugi Gradskom poglavarstvu Splita. Grb svojega kluba dobili su i Varteks te Društvo prijatelja Dinama.

- Nadamo se da ćemo Bayernov grb uspjeti darovati Nijemcima, bilo preko Splita bilo preko Zagreba. Kad bi barem Olić došao po grb! - priželjkuje Jergan. Napravit će još grbove za dar Barceloni i Tottenhamu, a potom bi otvorio obrt i grbove prodavao. Troškovi, kaže, nisu mali.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije