Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sastanak

J. Kosor s Profumom o pokretanju novih investicija u Hrvatskoj

'04.07.2010., Zagreb - Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor. Photo: Boris Scitar/PIXSELL'
'Boris Scitar/PIXSELL'
02.09.2010.
u 18:43

Profumo je dodao da talijanske banke u Hrvatskoj postižu značajan uspjeh, a istaknuo je da će poslovanje banaka biti uspješno onoliko koliko je i Hrvatska.

Premijerka Jadranka Kosor sastala se s predsjednikom uprave UniCredit grupe Alessandrom Profumom. Glavna tema razgovora bila je pokretanje novih investicija u Hrvatskoj. U tom kontekstu i Kosor i Profumo zaključili su da su investicije ključne za jačanje gospodarstva. Profumo je dodao da talijanske banke u Hrvatskoj postižu značajan uspjeh, a istaknuo je da će poslovanje banaka biti uspješno onoliko koliko je i Hrvatska.

Na sastanku je bilo rečeno i da se u zaključku koji je prihvaćen uz rebalans proračuna spominje kako će se razmatrati uvođenje poreza na aktivu banaka, ali prije donošenja odluke o tome će se razgovarati i s bankarima.

Kosor je govorila i o završnici pregovaračkog procesa za ulazak Hrvatske u Europsku uniju te je istaknula da je cilj tehnički dovršetak pregovora do kraja godine kako bismo u proljeće iduće godine potpisali ugovor o pristupanju.

Komentara 7

UK
Ugo Kajvez
20:31 02.09.2010.

02.09.2010. u 18:52h bigboii . Misliti je drek znati ........... prestani mazati oći čitateljstvu! ..........

Č7
čvor2.76
07:06 03.09.2010.

Da pokretanje investicija sa Unicredit bankom za kamate 10, 11,12% . Takove investicije ova vlada je spremna poduzeti, a vjerojatno daza investiciju podrazumjevaju plače u državnom sektoru i mirovine.

BI
bigboii
18:52 02.09.2010.

Mislim da bi porez na aktivu banaka bila izvrsna stvar i to bi trebalo provesti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije