Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Izbrisali sve pozive da bi prikrili poslovne odnose

Tomljenović se tereti da je poslove na obnovi šetnice u Karlobagu dao tvrtki svoje supruge. On niječe povezanost s tvrtkom
18. travnja 2014. u 21:00 2 komentara 3112 prikaza
Ivan Tomljenović
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Spada li Ivan Tomljenović Mime, načelnik Karlobaga, u one lokalne šerife o kojima je govorio Dinko Cvitan plastično opisujući probleme s kojim se USKOK susreće kada počne istraživati sumnje u korupciju na lokalnoj razini, pitanje je koje je aktualizirano nakon što je nekoliko djelatnika Općine Karlobag Tomljenovića u medijima prozvala zbog – mobbinga.

A ti ljudi, kako tvrde, na meti načelnika Tomljenovića našli su se jer su svjedočili u postupku koji je protiv Tomljenovića pokrenuo USKOK. Načelnik Karlobaga optužen je za nezakonito pogodovanje jer je tvrtki svoje supruge omogućio da dobije poslove na šetnici u Karlobagu, čime je gradski proračun oštećen za 367.531 kunu.

Osim njega optužen je i Mario Brkljačić, vlasnik tvrtke GS gradnja, koja je formalno dobila posao, no da bi prikrili da radove stvarno obavlja tvrtka Sladovača u vlasništvu Tomljenovićeve supruge, s tom su tvrtkom sklopili fiktivni ugovor o najmu strojeva.

Suđenje Tomljenoviću i Brkljačiću uskoro će početi na zagrebačkom Županijskom sudu, a zanimljivo je da su njih dvojica, kada se USKOK počeo zanimati za njihove zajedničke poslove, pokušali prikriti svoje poslovne odnose. I to tako što je svaki na svom mobitelu, do dana uhićenja, izbrisao sve odlazno-dolazne pozive(!?) kako u memoriji mobitela ne bi bili vidljivi ostvareni kontakti. No pritom su očito zaboravili da to što su izbrisali pozive iz memorije mobitela ne znači da su ti pozivi izbrisani i iz izlista telefonskih razgovora, iz kojeg proizlazi da su Tomljenović i Brkljačić od 1. siječnja do 17. srpnja 2013. međusobno komunicirali 93 puta te da je ta komunikacija najintenzivnija bila upravo u vrijeme kada je dogovaran posao na obnovi šetnice.

Ivica Tomljenović, portal Ivica Tomljenović HDZ-ovac u pritvoru jer je namjestio posao supruzi

Nadalje, iz tih izlista vidi se i da je Tomljenović u istom razdoblju sa svojom kćeri Boženom Radošević imao 2291 telefonski kontakt. Prema istražiteljima, to je dokaz da je Tomljenović, suprotno navodima svoje obrane, itekako povezan s tvrtkom Sladovača, koja je u vlasništvu njegove supruge, a u njoj mu rade i sin i kći. Naime, Tomljenović je u obrani tvrdio da on nema veze s tvrtkom svoje supruge, a tvrdnje je pojačao izjavom da on i supruga žive u različitim gradovima. No iz iskaza ostalih svjedoka proizlazi da te Tomljenovićeve tvrdnje nisu istinite, a tvrtka Sladovača, koja je izvodila radove na gradnji šetnice u Karlobagu, u svom sastavu ima mesnicu, klaonicu, građevinske stojeve, pilanu te konje za izvlačenje šumskih trupaca. Inače, da bi se prikrilo da se na gradilištu koriste strojevi Sladovače, za koje su svjedoci iskazivali “da svi u Lici znaju da je Sladovača Mimina tvrtka”, na njih su bili zalijepljeni amblemi drugog građevinskog poduzeća.

>> Načelnik Karlobaga tvrtki svoje supruge dao posao obnove šetnice

GER, 1.FBL, VFB Stuttgart vs SV Werder Bremen
VELIKI PREOKRET
Borni Sosi propali planovi! Definitivno neće igrati za Njemačku
Pevex
BICIKL U PROMETU
Infrastruktura i edukacija kao preduvjet za razvoj biciklističke kulture u Hrvatskoj
  • rrastovi:

    Koja glupšost majke ti. Ukupna vrijednost izvedenih radova je 367.531,00 kunu. Pa nisu onda mogli nekog oštetiti ZA TOLIKO, zato što su neki k..c i radili. Ako postoji kakva mućka u vrijednostima radova onda je to 5-10% od navedene vrijednosti. ... prikaži još!ti. Eto još jednog dokaza da se u Republici Hrvatskoj ne isplati raditi niti pošteno niti nepošteno. Jer ako radiš bilo što odmah se istražuje da li je to nelegalno. A onda ti prišiju da je CJELOKUPAN PRENESENI IZNOS NEZAKONIT kao da ovaj koji je nešto gradio nije zaslužio ni lipe. Sve je kao ukrao. Ma dajte molim vas. Pustite da ljudi već jednom počnu raditi a ne samo da "vise" na socijalnoj pomoći i na burzi