Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Domovinski pokret:

'Iza HDZ-a ne može stajati veća interesna skupina od njih'

Osijek: Vesna Vučemilović nositeljica je liste Domovinskog pokreta za IV. izbornu jedinicu
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
19.09.2020.
u 17:09

Politički tajnik Domovinskog pokreta Mario Radić je odgovorio glavnom tajniku HDZ-a Krunoslavu Katičiću koji je jučer rekao da ''HDZ nije interesna grupacija koja za razliku od nekih drugih i iza sebe nema nikakve velike interesne skupine, pogotovo nekakve trgovačke lance''.

Politički tajnik Domovinskog pokreta Mario Radić poručio je u subotu da iza HDZ-a "ne može stajati druga velika interesna skupina jer veće interesne skupine od njih u Hrvatskoj niti nema".

Radić je tako odgovorio glavnom tajniku HDZ-a Krunoslavu Katičiću koji je jučer rekao da ''HDZ nije interesna grupacija koja za razliku od nekih drugih i iza sebe nema nikakve velike interesne skupine, pogotovo nekakve trgovačke lance''.

''Slušajući izjavu glavnog tajnika HDZ-a, slažem se s dijelom u kojem tvrdi kako HDZ iza sebe nema nikakve velike interesne skupine. Potpuno je jasno da iza HDZ-a ne može ni stajati druga velika interesna skupina jer veće interesne skupine od njih u Hrvatskoj niti nema", poručio je Radić u priopćenju Domovinskog pokreta.

Katičića proziva i da ne zna ništa o tržišnom poslovanju. "Po njegovome, trebali bi postojati samo trgovački interesi koje kontrolira država. Svjedoci smo kako je jedina trgovina kojom HDZ dobro Vlada trgovina utjecajem koja je navedena u brojnim optužnicama protiv HDZ-ovih dužnosnika, a jedini lanac koji raste je lanac korupcije koji guši Hrvatsku. Dok se trgovački lanci bore na tržištu, HDZ-ovi koruptivni lanci izjedaju našu zemlju bez kraja i konca", ustvrdio je.

HDZ-u je poručio da se "umjesto jeftinih prodika, bolje poklope po ušima, da sređuju probleme u vlastitim redovima, da prekinu lanac korupcije i trgovine utjecajem".

"No kad bi se to i dogodilo, izgubila bi se suština postojanja ovoga HDZ-a, a pitanje je koliko bi uopće zainteresiranih ostalo nakon prekida tog lanca", ustvrdio je Radić podsjećajući kako je trenutno pod istragom pedesetak članova HDZ-a, što iz afere Rimac, što iz afere Janaf i drugih.

HDZ je, navodi Radić, "danas sinonim za korupciju u Hrvatskoj".

"Koliko su duboko kompromitirani HDZ-ovi kadrovi govori i činjenica da je zamjena za uhićenog zastupnika Barišića već prvi dan po prisezi lagala o poslovanju s tvrtkom Elektrocentar Petek", stoji u priopćenju Domovinskog pokreta.

Komentara 12

AB
abokatstir
20:34 19.09.2020.

Škoro je dezerter koji je pobjegao kada su domoljubi od djece do staraca braninili svoju domovinu, nije ga bilo briga da ostavlja svoje roditelje, rodbinu, prijatelje. Mnogi siromašni su se odricali da bi pomogli domovini, taj sebičnjak ni dolar nije poslao. Najbolje je pitati Thompsona što misli o toj gnjidi.

KA
karlodrago
19:43 19.09.2020.

Škoro nečemo ti oprostiti veliku gluposi i izdaju što si nam doveo nestručnog Milanovića za predsjednika.

Avatar Cornelius
Cornelius
18:06 19.09.2020.

A kaj na to sve veli šef ove sektice, agent "ureda državne bezbednosti ", drug Lunja, aktivni branitelj Hrvatske iz USA?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije