Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poznati dužnici

Ivana Nobilo: Nije mi neugodno, naš je dug od 227.000 kn minoran

'18.09.2010., Zagreb - Menadzerica i supruga Tonyja Cetinskog, Ivana Nobilo.  Photo: Antonio Bronic/PIXSELL'
Foto: 'Antonio Bronic/PIXSELL'
1/4
Autori: ih/VLM, rm, ic,
31.07.2012.
u 14:00

U kategoriji obveznika građana na 625. mjestu s dugom od 965.200 kuna je i Alen Vitasović. No poznati pjevač tvrdi da nije riječ o njemu.

– Želite li vi možda platiti moj dug? Nije mi neugodno što smo se našli na toj listi. S obzirom na to kakvo je stanje u državi, dug od 227.000 kuna je minoran. Mi ćemo ga podmiriti u što skorijem vremenu. Bolje da mi isplatimo Linića kad on neće nas! – komentirala je danas menadžerica Ivana Nobilo nakon što je Porezna uprava objavila dugoočekivanu listu poreznih dužnika.

>>Pogledajte listu poreznih dužnika! Tempo, HRT i Pan najveći dužnici

Na listi se nalaze mnogi građani te poneka zvučna imena, ponajviše iz svijeta sporta. 

U kategoriji obveznika građana na 625. je mjestu s dugom od 965.200 kuna i Alen Vitasović. No poznati pjevač tvrdi da se ne radi o njemu.

– Ne radi se o meni jer nisam rođen 1969. nego 5. srpnja 1968. Dugova prema državi nemam jer sve uredno plaćam, dapače država je čak dužna meni. U Puli ima barem pet Alena Vitasovića, a ja nisam taj koji se nalazi na popisu dužnika i u životu nisam vidio toliko novca – kazao je pjevač Vitasović.

Dizajner Skoko odmah otišao u Poreznu

Dizajner Ivica Skoko odmah nakon objavljivanja liste dužnika otišao je u Poreznu upravu kako bi se dogovorio o vraćanju duga od 316 tisuća kuna. Vraćat će ga, kaže, u ratama i vjeruje da će sve otplatiti u roku od godine dana.

– Skupio sam novac i već sam to napola riješio, a obrt sam prebacio na tvrtku. Taj je dug nastao u 7-8 godina mog rada – kaže Skoko i dodaje da vraćanje duga neće utjecati na njegov posao. Hoće li privatno morati stegnuti remen, nije htio komentirati.

Dužan i pobjednik Big Brothera

Među poreznim dužnicima s područja Bjelovarsko-bilogorske županije našlo se i ime Bjelovarčanina Saše Tkalčevića, prvog pobjednika poznatog TV showa "Big Brother", koji prema objavljenim podacima državi duguje ukupno 544.350 kuna, od čega 193.643 za PDV te još 226.904 za porez na dohodak i 123.802 za doprinose.

– Nemam pojma i to mi je prvi glas da sam dužan – iznenađeno je komentirao.

Dodao je da ga dug uopće ne zabrinjava te da je nastao vjerojatno u vremenu dok je bio u poduzetničkim vodama baveći se trgovinom i ugostiteljstvom.

Dabo: Zar bih zbog pjevanja plaćala porez?

– To nisam ja! To je netko drugi, ja nisam 1977. godište. Svi plaćaju porez. A kome ja trebam plaćati porez, zbog čega? Pjevanja? – kazala je Sandra Dabo koja prema popisu duguje 120.000 kuna.

Jasenko Houra iz benda Prljavo kazalište duguje 198.000 kuna.

– Sve sam papire predao na vrijeme, ali ako se ispostavilo da nešto dugujem, onda ću taj dug i podmiriti – pravdao se Houra.

Dizajner cipela Ivan Ledenko dug od 210 tisuća kuna vraćat će tri godine u ratama od 4000 kuna. Trećinu je već dao Poreznoj upravi.

– Taj cijeli dug nastao je prošle godine. Situacija je teška i od 110 obućara u Dalmaciji samo nas dvojica još radimo. A kad je stanje takvo, meni je puno lakše ne dati državi nego ne dati plaću radniku koji treba hraniti obitelj – rekao je Ledenko i istaknuo je da unatoč krizi državi daje koliko god može. Samo lani im je, dodaje, isplatio 150.000 kuna.

>>Propao mu biznis s naftom i lovom pa postao najveći dužnik državi

>>Na listi poreznih dužnika i poznati hrvatski sportaši i pjevači...

>>'Bivša vlada je kriva što se dug od 52 mlrd. kn nije dosad spominjao'

Komentara 76

OB
-obrisani-
09:44 01.08.2012.

zakaj bi nobilo (bivsi titov pajonir i komunist morao platiti-druze snadji se) morav platiti pak on je ADVOKAT???????????

BL
blabla
14:24 31.07.2012.

tatina pamet!hahah

OB
-obrisani-
20:41 31.07.2012.

mislim da je.....počelo... . ...počeli Kradezeovci. poglašavat Krivunjušku...."bolesnim"......"ludim"...."blesavim" .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije