Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trovanje GAZIRANIM PIĆIMA

Istražuje se kako je Riječaninu ‘kemijski oštećen jednjak’, u Zagrebu dva nova slučaja

storyeditor/2023-11-07/1699370506264.jpg
Foto: Snježana Bičak
1/13
07.11.2023.
u 22:18

Iz riječke su policije naveli da istražuju sve okolnosti događaja o kojem su iz KBC-a doznali u subotu, 4. studenoga, u večernjim satima. Nakon toga o svemu su obavijestili i DORH i Državni inspektorat

Društvenim se mrežama vijest o trovanju u jednom kafiću u Rijeci proširila brzinom munje. Pobudila je strah, istina, ali toliko su toga ljudi dodatno pisali, da sam shvatio kako se u svemu u jednom trenutku izgubio kompas. Nisam se prestrašio, ali ono što je danas važnije nego ikad prije jest to da se nadležni oglase o tome što prije da glasine stanu i da doznamo što je točno. Zanimaju me rezultati istrage, no riječ je o velikoj i moćnoj kompaniji, a takvi vole neke stvari zataškati – kazao nam je Riječanin koji je, kao i ostali njegovi sugrađani, pročitao na društvenim mrežama informaciju da se jedna osoba otrovala za vikend nakon što je iz bočice u kafiću popila gaziranu vodu.

– U KBC Rijeka zaprimljena je na bolnički odjel jedna osoba pod sumnjom na kemijsku ozljedu jednjaka. Njezino je medicinsko stanje trenutačno stabilno te se nastavljaju indicirani dijagnostičko-terapijski postupci. Odmah tijekom javljanja u ustanovu i obrade u Objedinjenom bolničkom hitnom prijmu koja je prethodila hospitalizaciji obavljena je prijava nadležnim istražnim tijelima PU primorsko-goranske – rekli su u KBC-u Rijeka. Iz riječke su policije naveli da istražuju sve okolnosti događaja o kojem su iz KBC-a doznali u subotu, 4. studenoga, u večernjim satima. Nakon toga o svemu su obavijestili i DORH i Državni inspektorat, koji je sanitarnu inspekciju odmah uputio u lokal u kojem se moguće trovanje dogodilo kako bi uzela uzorke, koje trenutačno analiziraju u riječkom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo.

GALERIJA Pokupili uzorke sa sumnjivog automata: Policija na zagrebačkom fakultetu

storyeditor/2023-11-07/1699370506264.jpg
1/14

– Zaprimili smo dojavu da je jednoj osobi pozlilo tijekom konzumacije bezalkoholnog pića u jednom ugostiteljskom objekta u središtu Rijeke te je prevezena u KBC Rijeka radi pružanja odgovarajuće liječničke pomoći. Tijekom dosadašnjeg postupanja policijski službenici obavili su očevid, izuzeli određene predmete te obavili razgovore s više osoba. Utvrđivanje svih relevantnih činjenica vezanih uz ovaj događaj se nastavlja, a o rezultatima ćemo obavijestiti javnost. Napominjemo da osim ovog te jednog događaja iz prethodnog razdoblja policiji dosad nisu prijavljeni drugi slični događaji – kazali su u PU primorsko-goranskoj. O prethodnom događaju svjedočili su nam i Riječani; napominju da se slično otrovanje jednjaka i želuca jedne osobe nakon što je popila vodu u jednom kafiću dogodilo u svibnju ove godine. I ta je osoba liječena u KBC-u Rijeka.

– U ovom slučaju nikada nismo službeno doznali što je uzrok trovanju, a kako je ovo slična priča, očekujemo od nadležnih da ozbiljno shvate ovakve situacije, da ih provjere i da nas obavijeste. Ipak je riječ o zdravlju svih nas – kazali su nam Riječani. Mlađi sugovornici kažu kako je gotovo nevjerojatno da se u današnje vrijeme automatizirane proizvodnje, kada roboti na svaki, pa i najmanji znak nepravilnih parametara zaustavljaju proizvodnju, dogodi ovakav incident. Zato, dodaju, sve treba istražiti.

VEZANI ČLANCI

O svemu se oglasila i tvrtka Coca-Cola Hrvatska, koja napitak proizvodi.

“Svjesni smo izoliranog slučaja povezanog s jednom staklenom bočicom Römerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml. Izražavamo duboku zabrinutost i nadamo se brzom i potpunom oporavku osobe uključene u ovaj slučaj. U potpunosti smo otvoreni za suradnju sa svim nadležnim tijelima”, priopćili su iz Coca-Cole.

Dvije su osobe zaprimljene jučer na hitni prijem i u KBC-a Zagreb zbog problema koji su nastali nakon što su popili gazirano piće. Jedan je mladić imao samo blage promjene u vidu crvenila u ždrijelu i stanje mu nije zabrinjavajuće te je nakon obrade pušten kući.

Drugi mladić kojem su se javili problemi nakon konzumiranja gaziranog pića je u obradi. Slučajevi nisu povezani.

Komentara 3

DU
Deleted user
23:32 07.11.2023.

Čitajuć mudre glave zaključak je sabotaža? Domaćeg ili stranog izdajnika i špijuna čim prije locirat. Turci izbacili Coca-Colu iz parlamenta,cijeli islamski svijet se digao na ovu američku multinacionalnu korporaciju a kod nas napici "made in Hadžići i Ilijaš"?To ti ga dođe kao Islamabad ispod Trebevića. A jučer se Markić hvali kako sve vidi i zna? Trt.Coca-Cola Hrvatska kaže da proizvodna greška nije,da je proces strogo kontroliran.Što je onda,upala vinska mušica??

DA
darko122
23:17 07.11.2023.

Pa u Zagorju je prije par tjedana dijete završilo u bolnici zbog soka mislim Pago, pa povežite malo ili je to sustav JLZ (je.o lud zbunjenog). Pišu da je Cocacola dala potporu Izraelu i počela kampanja protiv nje, barem takoo piše u Turskoj, a pola cocacolinog dolazi iz BiH, provjerie

NE
Nemanadimak
09:09 08.11.2023.

Manite se kokakole i tih otrova bolje vam je piti zuju....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije