Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Istražite tko je odgovoran za nestručno izvedenu obnovu kuća na Banovini!'

Ističu kako im je drago da su se u pomoć nastradalima od potresa na Banovini između ostalih građana svesrdno uključili i hrvatski branitelji iz cijele Hrvatske, pa čak i oni s Banovine kojima su njihovi susjedi rušili ili naređivali rušenje njihovih kuća
21. siječnja 2021. u 13:27 1 komentara 419 prikaza
Prazna Petrinja: Potres razrušio centar grada
Foto: Robert Anic/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

Koordinacija udruga ratnih postrojbi Splitsko-dalmatinske županije, Koordinacija braniteljskih udruga Grada Splita i Stradalničke udruge iz Domovinskog rata pozdravljaju inicijativu saborske oporbe, kako lijeve tako i desne, raznih građanskih aktivista, medija i novinara da se formira saborsko istražno povjerenstvo koje će istražiti tko je odgovoran za nestručno izvedenu obnovu objekata porušenih i oštećenih tijekom velikosrpske agresije na suverenu državu Hrvatsku na području Banovine.

HRVATSKI ZASTUPNIK Picula u Europskom parlamentu pozvao institucije da istraže poslijeratnu obnovu na Banovini

- Ne prihvaćamo argumente vladajućih da je nastupila zastara i da je praktički nemoguće nakon toliko godina sankcionirati odgovorne. Za nas je to nedvosmisleno ratno profiterstvo za kojega nema zastare - poručili su.

Isto tako, od vladajućih traže da se formira drugo istražno povjerenstvo koje će istražiti tko je za vrijeme velikosrpske agresije porušio sve te objekte i tko je za to odgovoran. - Ako nema zastare za ratno profiterstvo, onda pogotovo ne smije biti zastare za ratne zločine, kako nad ljudima, tako i nad njihovim materijalnim dobrima - poručili su.

Ističu kako im je drago da su se u pomoć nastradalima od potresa na Banovini između ostalih građana svesrdno uključili i hrvatski branitelji iz cijele Hrvatske, pa čak i oni sa Banovine kojima su njihovi susjedi rušili ili naređivali rušenje njihovih kuća.

Prazna Petrinja: Potres razrušio centar grada GLAVNA PITANJA Što zapravo piše u Zakonu o obnovi: Država sve plaća, ali uz hipoteku

- Mi Hrvati u ovoj nesreći pomažemo svim unesrećenima ne gledajući pri tome tko je koje nacionalnosti i vjeroispovijesti, za razliku od domaćih i uvoznih četnika koji su točno birali čije će se kuće rušiti. I da ironija bude veća, vidimo da se danas obnavljaju kuće pojedincima koji su izravno bili uključeni u velikosrpsku agresiju i zbog kojih su mnogi Hrvati ostali beskućnici za vrijeme domovinskog rata – poručio je uz suglasnost i u ime koordinacije predsjednik HČZ-a Grada Splita Zoran Buzdovačić.

psina
BLISKI SUSRET
Rijedak prizor u moru kod Istre: Ribar snimio drugu najveću živuću ribu na svijetu
Hrvatski Telekom
UPRAVLJA S 516 E-PUNIONICA
Hrvatski Telekom: Predvodnik e-mobilnosti u regiji