Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Isplatit ćemo Sonji sve do zadnje lipe!

18. travnja 2008. u 16:37 41 prikaza

Orel Bračul tvrdi kako nije podigao ni lipe s računa na kojem se prikupljao novac za Sonju i da će njezinoj majci isplatiti cjelokupan iznos. - Još ne možemo raspolagati tim novcem. Dobio sam prije mjesec dana dopis od Telekoma da ćemo za 30 dana moći podignuti prikupljeni novac. To je  ovih dana - kaže Bračul. Tvrdi da mu nije bila namjera nikoga prevariti, a Sonjinoj mami nije odgovarao na pozive jer je, kaže, bio u inozemstvu i nije nosio mobitel.

- Ispalo je ružno. Jako mi je žao zbog toga. Zvat ću odmah Sonjinu baku. Htio sam pomoći, stalno mi je Sonjina slika pred očima - kaže Bračul. Priznaje da je pogriješio jer je, nakon što je broj za pomoć Sonji objavljen u Večernjaku, urednici rekao kako dio novca namjerava zadržati da bi pokrio svoje troškove.

- Platio sam centralu, imam čovjeka koji radi i najam prostorija. Istrčao sam se, mislio sam tako riješiti troškove. Kasnije sam razgovarao s majkom i rekao joj da ću sam to pokriti i dati joj do zadnje lipe sve što je uplaćeno. Tako ću i učiniti - kaže Bračul. Krivo mu je što Večernjak nije dalje objavljivao broj jer su uplate prestale stizati. - Lijepio sam čak velike Sonjine plakate po neboderu, želio sam da akcija uspije - kaže Bračul.

Vojko Ivica, predsjednik udruge Altruist, koji je s Bračulom u veljači došao u naše splitsko dopisništvo kako bi pomogli Sonji i ponudili broj telefona za uplate, jučer je ustvrdio da s akcijom nema ništa.

- Altruist centar je podržao gospodina Bračula tako što smo im dali prostorije gdje su smjestili centralu - rekao nam je Ivica iz Bruxellesa, gdje predstavlja hrvatski nevladin sektor.

- Mi smo zahladili kada se Orel sukobio s urednicom Večernjaka, jer se ja slažem s njom. Smatram da humanitarni novci mogu biti samo humanitarni. Orel se nije snašao, ali uvidio je pogrešku. Prikupljeni novac bit će predan Sonji - rekao je Ivica.

BLISKI SUSRET S GRDOSIJOM
Fascinantan trenutak: Dron snimio što je kit učinio kada je došao do jet skija
HTZ
Naša seoska bogatstva
Doživi domaće: Hrvatska ne raspolaže samo prirodnim ljepotama već i mnogim dodatnim sadržajima