Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEĐIMURJE

Kroz Goričan u ponoć počeo prolaziti najveći vodeni val, nasip drži

Goričan
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
15.09.2014.
u 23:26

Na nekoliko mjesto nasip lagano propušta vodu, no situacija je pod kontrolom, kazao je u 0.30 sati župan Matija Posavec, koji je naručio dodatnih tisuću vreća za pijesak. Trnava stagnira

U Goričanu se ubrzano grade zečji nasipi uz rijeku Muru i potok Trnavu. Na nekoliko mjesta voda se počela lagano prelijevati, no nasip nije puknuo. Oko ponoći počeo je kroz Goričan prolaziti najveći val. Oko 450 vatrgasaca i mještana pune vreće s pijeskom i povisuju zečje nasipe. Najkritičnije je kod Črnog mosta, gdje se nasip počeo podizati u ponedjeljak oko 11 sati. Kroz Goričan prolazi vodeni val koji je krenuo iz Murskog Središća, gdje je izmjereno rekordnih 535 centimetara rijeke Mure. Vodeni val zaustavlja protok potoka Trnave koja se kod Goričana spaja s Murom. Trnava je nakon ponoći počela stagnirati.

Nakon što su oko 20 sati stigle umirujuće informacije da je najgore prošlo, oko 22.30 sati začule su se vatrogasne sirene. Mještani su oko 23 sata javili da su iscrpljeni jer se vreće nose na velike udaljenosti, te da im treba pomoć. - Digli smo vatrogasne ekipe iz gornjeg Međimurja koje su došle u pomoć i dodatnu mehanizaciju. Ljudi, pijeska i vreća ima dovoljno. Na tom području nema kuća u blizini, pa se ne očekuju štete - umiruje župan Matija Posavec, koji je na terenu s građanima. Naručio je još tisuću dodatnih vreća pijeska. - Sve je pod kontrolom - izjavio je u 0.45 sati.

Nakon ponoći u pomoć je stigao i veći traktor s kolima koji pijesak po blatu može odvoziti do kritičnih točki. Vatrogasci kažu da selo Goričan nije u opasnosti i da se nakon prolaska vodenog vala očekuje opadanje vodostaja koji je oko 22 sata u Goričanu iznosio 548 centimetara.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije