Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teheran - Tel-Aviv

Iran opovrgnuo umiješanost u krijumčarenje oružja

brod
Reuters
05.11.2009.
u 12:29

Iransko vodstvo, kao i vodstvo palestinskog Hezbollaha odlučno su opovrgnuli umiješanost u prijevoz oružja koje je jučer zaplijenjeno na brodu Francop, koji je plovio pod zastavom Antigue, u blizini Cipra.

Iransko vodstvo, kao i vodstvo palestinskog Hezbollaha odlučno su opovrgnuli umiješanost u prijevoz oružja koje je jučer zaplijenjeno na brodu Francop, koji je plovio pod zastavom Antigue, u blizini Cipra.

Brod u vlasništvu njemačke tvrtke Gerd Bartels zaplijenjen je jučer te prevezen u izraelsku luku Aschdod, nedaleko od Tel-Aviva. Iranski ministar vanjskih poslova Manetschehr Mottak i njegov sirijski kolega na konferenciji za novinare u Teheranu svaku umiješanost u slučaj opovrgnuli te izraelskim medijima predbacivali da neosnovano optužuju Iran i Siriju za dostavljanje oružja u palestinska područja.

Iako je u Teheranu naglašeno da se na brodu nije nalazilo oružje iranske proizvodnje nego sirijski proizvodi namijenjeni iranskim građanima, nije jasno o kakvim je točno proizvodima riječ. Na poruke odaslane iz Teherana odgovorio je jedan izraelski vojni dužnosnik koji je za izraelski Ynet izjavio:

- Zadali smo Iranu, Siriji i Hezbollahu težak udarac.

Izrael pretpostavlja da ova zapljena neće prekinuti dostavu oružja Palestincima nego da će dobavljači naoružanja pronalaziti alternativne puteve. Sudeći prema izraelskim informacijama, brod je bio na putu od egipatskog Dominata prema sirijskoj luci Lakatiji odakle je pošiljka trebala biti prebačena u Libanon. Po prvim informacijama posada broda nije znala za oružje na brodu.

Ključne riječi

Komentara 13

VE
veles
17:34 05.11.2009.

gluposti, još jedna ciokomunistička propagandna igra...

PO
pocrn
21:05 05.11.2009.

..tja.. ..zaista, zanimljivo je kakav upecatljiv utjecaj Izrael ima na sve islamisticke zemlje, uvijek isto....po pravilu arlaukasi islamo-fasisti podignu uzasnu graju i galamu pak svejedno kada Izraelci podignu samo mali prst sve te silne prijetnje i kletve rasprsnu se kaoo mjehuri od sapunice..he,,he,,..!Bok!

Avatar Sidewinder
Sidewinder
14:12 05.11.2009.

Hehe, čim zinu lažu...kome je onda bilo oružije namjenjeno...? Nitko se ne javlja da mu oružije fali...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije