Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pismo Ine Vukić

Ina iz Sydneya: Objasnite kako ste ček za obranu unovčili za Sabor?

'02.08.2011,  Grskoviceva ulica, Zagreb -  Stjepan Mesic, bivsi predsjednik Republike Hrvatske Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
'Patrik Macek/PIXSELL'
27.11.2011.
u 09:44

Bila sam na sastancima na kojima se odlučivalo koliko će se novca poslati i gdje. Čekove smo dali Mesiću, kao poštaru, da ih odnese u Hrvatski nacionalni fond (sjedište u austrijskom Villachu), piše Ina Vukić

Veliku buru podigla je izjava Stjepana Mesića da je bivšem predsjedniku Sabora Žarku Domljanu predao ček od 50 tisuća australskih dolara i zlatninu koje je dobio od australskih Hrvata za, kako Mesić tvrdi, obnovu zgrade Sabora. Domljan nam je, naime, u petak rekao da se sjeća da mu je Mesić donio ček "od 40 do 50 tisuća dolara", ali da zlato nije primio. Domljanovu izjavu prenijeli smo u tekstu objavljenom u jučerašnjem broju – na što je reagirala Ina Vukić iz Sydneya.

50.000 AUD

"Dok g. Domljanu g. Mesić možda i jest predao čekove iz Australije namijenjene obnovi Sabora, to nisu, bez prijevare i povrede povjerenja onih koji su novac darovali za pomoć obrani Hrvatske i izbjeglicama, mogli biti čekovi koje smo mi predali g. Mesiću 1992. da ponese na bankovni račun Hrvatskog nacionalnog fonda – na što su ti čekovi (od 50.000 AUD i od 100.000 AUD) iz svibnja 1992. glasili. Nikada mi u Sydneyu nismo skupljali niti slali novac za obnovu Sabora. To znam jer sam bila organizator akcija za skupljanje pomoći i bila sam na sastancima na kojima se odlučivalo koliko novca će se poslati i gdje", tvrdi Ina Vukić i nastavlja: "Čekove smo dali Mesiću, kao poštaru, da ih odnese u Hrvatski nacionalni fond (sjedište Villach, Austrija). Uostalom, to se jasno iz vidi iz videozapisa s predaje tih čekova." Stoga javno pita Domljana da objasni kako je bilo moguće i na koji se način ček, namijenjen obrani Hrvatske, unovčio za obnovu Sabora.

– Ček koji sam primio od Mesića očito nije ček koji je Mesić dobio u svibnju 1992. godine. Naime, zadnji ček koji sam primio za obnovu Sabora datira iz veljače 1992., a nakon toga je sav novac išao za obranu zemlje – rekao nam je Domljan. U veljači 1992. je, tvrdi, prestao skupljati novac jer je skupio dovoljno – u vrijednosti oko 800 tisuća tadašnjih njemačkih maraka.

Tko ne govori istinu?

Kaže da od Mesića nikada nije primio nijedan ček namijenjen obrani zemlje. Ta tvrdnja dodatno komplicira stvar – ili je Žarko Domljan, slučajno ili namjerno, pobrkao datume, ili je to isto učinio Stjepan Mesić. Iz snimke, koju je već prije objavio HTV, jasno je da je Mesić čekove o kojima priča Vukić primio 30. svibnja 1992. godine. Prema tome, ili je Mesić te novce potrošio nenamjenski, ili je to učinio zajedno s Domljanom, ili je Mesić jedan od ta dva čeka – onaj vrijedan 50 tisuća dolara – dao nekome trećem.

"Predsjednik Mesić rekao je sve što je imao reći i što je bilo potrebno reći u vezi s čekovima i zlatninom koju je primio u Australiji 1992. godine. Tome nema potrebe ništa dodavati", poručila nam je Mesićeva glasnogovornica. Inu Vukić drži nevjerodostojnom i tvrdi da već godinama vodi kampanju protiv njega. "Ključno je pitanje tko je čekove unovčio. Na to pitanje, na žalost, nitko se do sada nije potrudio potražiti odgovor", zaključuje Mesić.

Ključne riječi

Komentara 311

Avatar gutenabend
gutenabend
14:08 29.11.2011.

STJEPAN MESIĆ, - primjer političkog licemjerja i izopačenosti… http://goo.gl/UOwCA Dopis Ine Vukić 1994.g., saborskoj zastupnici Veri Stanić http://goo.gl/eS8Fy

BA
Bandit
14:48 05.01.2012.

Heheheheh samo vi saljite za sabor i ostala sranja sve su to pokupili veliki hrvati koji bi dali i dupe za kunu a mozda vas i pozovu u svoje vile na corbanac :)) Da vam pokazu svoja kuharska umjeca a vam pokazu svoja kuharska umjeca a ne samo lopovska...

FL
flok
14:06 27.11.2011.

ovaj bio predsjednik 10 godina torbar iz serije prosjaci i sinovi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije