Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORNI KORISNICIMA

Ima li ovo smisla? Prometni znakovi na mostu Trogir-Čiovo izazvali žestoku raspravu

Prometne zgode i nezgode
02.10.2022.
u 17:43

Neki smatraju kako drugi postavljeni znak nema smisla jer je ionako zabranjen promet vozilima koji su teži od pet tona

Da prometni znakovi mogu biti zaista zbunjujući, potvrdio je to i primjer snimljen na mostu koji povezuje Trogir i Čiovo, a koji je potaknuo veliku raspravu među korisnicima društvenih mreža.

Naime, prije ulaska na most, postavljeni su znakovi koji pokazuju kako je najveća dopuštena brzina 30 km/h te da razmak između dva vozila mora iznositi najmanje 30 metara. Između ostalog, postavljena su i dva znaka koja se pratiteljima čine sporna. 

Jedan se odnosi na zabranu prometa svih vozila čija ukupna masa prelazi pet tona, pritom misleći na masu praznog vozila i tereta zajedno, dok na drugom piše kako je zabranjeno prometovanje vozila koja prekoračuju osovinsko opterećenje od devet tona. 

Neki smatraju kako drugi postavljeni znak nema smisla jer je ionako zabranjen promet vozilima koji su teži od pet tona. 

''Znak lijevo označava zabranu prometovanja za sva vozila čija ukupna masa prelazi 5 tona (Masa praznog vozila i tereta zajedno) . A desno je znak za najveće dopušteno osovinsko opterećenje. Znači ako ukupna masa ne smije biti veća od 5t, kako će osovinsko opterećenje biti veće.. Tako da ovaj desni znak nema smisla i djeluje zbunjujuće kao i dosta znakova i putokaza kod nas'', objasnili su neki.

''Drugi znak je bespotrebno tu ako je najveća dopuštena masa pet tona'', dodao je drugi korisnik.

Drugi se ne slažu.

''Prvi znak je kamion pun goriva bez tereta i vozača. Drugi znak je kamion, vozač i teret dijeljeno sa brojem osovina. Dakle može proći kamion sa 22 tona tereta ako ima šest kola'', komentirali su neki ispod slike znakova objavljenih na Facebook stranici Prometne zgode i nezgode, a jedan korisnik je objasnio kako postoji dodatni znak koji pojašnjava situaciju.

''Ako se pogleda malo bolje može se uočiti da se zabrana odnosi samo za teretna vozila čija najveća dopuštena masa prelazi 5 tona, a to se ne odnosi na autobuse. Ima dodatni znak'', napisao je.

A ima li drugi znak smisla ili ne, pitali smo vas u anketi ispod:


 

Ključne riječi

Komentara 3

CB
cro.bos.
18:30 02.10.2022.

Ispred znaka treba napraviti parking da se može parkirati i dobto razmisliti smije li se dalje

MI
Mikis
19:41 02.10.2022.

hrv. stanovniste umire najvise zbog prometa i svega vezano za promet. na ovakve oznake mogu samo prokomentirati: Kako to, kako to, netko nas sabotira

Avatar mustafa2
mustafa2
18:23 02.10.2022.

drugi znak je bezvezan kao i puno toga u hrvatskoj. prvi znak zabranjuje promet svim vozilima cija je stvarna tezina preko 5 tona, drugi znak zabranjuje promet svim vozilima cije stvarno opterecenje po osovini prelazi 9 tona. treci znak nalaze razmak od 30 m za sva teretna vozila sa sveukupno dozvoljenom tezinom iznad 3,5 tone, znak ne vrijedi za autobuse i osobna vozila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije