Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliko vijeće Sindikata znanosti

I fakulteti najavili štrajk: 'Želimo ujednačene plaće'

PRavni fakultet
Foto: Marin Tironi/Pixsell
1/20
13.10.2019.
u 09:10

Do sada su štrajkale četiri županije, a za sutra je najavljeno novih pet županija čiji prosvjetni radnici u osnovnim i srednjim školama neće održati nastavu svojim učenicima.

Odluka je pala. Veliko vijeće Sindikata znanosti odlučilo je da će ići stopama svojih kolega iz osnovnih i srednjih škola te su i oni spremni na štrajk. Njihova je želja ujednačavanje plaća u sektoru znanosti i visokog obrazovanja, a ako njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni, i radnici na fakultetima krenut će u štrajk.

Mi smo dakle najavili štrajk što znači da moramo proći proces mirenja. Tek nakon toga, ako ne dođe do dogovora, krećemo u štrajk. Tek ćemo tada dogovoriti termin i modalitete štrajka- kazao je predsjednik Velikog vijeća Nezavisnog sindikata znanosti, prof. dr. sc. Igor Radeka za HRT.

Do sada su štrajkale četiri županije, a za sutra je najavljeno novih pet županija čiji prosvjetni radnici u osnovnim i srednjim školama neće održati nastavu svojim učenicima.

- Po mojoj procjeni nisu to veliki financijski efekti, ali sigurno da ako razgovaramo o poštenom odnosu prema svima onda treba razgovarati i sa sindikatom visokog obrazovanja u smislu koji su to minimum zahtjevi koji se moraju ispuniti ukoliko se dođe do pomaka ovdje konkretno kod administrativno-tehničkog osoblja- rekla je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, prenosi HRT.

VIDEO Konferencija sindikalista o štrajku u školama

Ključne riječi

Komentara 33

Avatar nosac
nosac
09:47 13.10.2019.

plenki stvarno si smiješan amater, normalno da će te ucjenjivati kad si nedavno rekao ovo je zadnji put da pristajemo na ucjene hns-a a nakon toga im još 10 puta popustio, znaju da ćeš i sad...

DU
Deleted user
09:36 13.10.2019.

Osnovno pitanje, tko će platiti ljude u štrajku. Na zapadu sindikati plaćaju štrajkaše, a kod nas očito porezni obveznici. Je li to u redu?

JK
ja-kan
09:46 13.10.2019.

Ako policajci, carinici, državni ili sudski službenici ne krenu stopama učitelja i zaposlenika na fakultetima ispast će totalni naivci. Svi u štrajk za veće plaće !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije