Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

I danas visoke brojke: U Primorsko-goranskoj županiji zaraženo 32 posto testiranih

U šibenskoj bolnici sve više zaraženih koronavirusom
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
27.03.2021.
u 10:10

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena je zaraza koronavirusom kod 299 osoba, testirano je njih 912, a umrlo je troje ljudi

I danas su visoke brojke po broju zaraženih u županijama.

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena je zaraza koronavirusom kod 299 osoba, testirano je njih 912, a umrlo je troje ljudi, izvijestili su u subotu iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Udjel nalaza pozitivnih na koronavirus u ukupnom broju laboratorijski obrađenih uzoraka je 32,8 posto. Ozdravile su 233 osobe, pa je sada u toj županiji aktivno 2528 slučajeva covida-19.

U riječkoj bolnici na liječenju je 100 oboljelih, a o 12 bolesnika skrbi se uz pomoć respiratora. Udjel osoba bolnički liječenih od covida-19 u ukupnom broju zaraženih je 3,9 posto. Najviše oboljelih je i dalje u Rijeci i okolici te među radnom populacijom.

Dvadeset novih slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u Istri u posljednja 24 sata nakon što je ispitano 374 uzoraka briseva na covid-19, dok je u pulskoj bolnici hospitalizirano 58 osoba, četiri više nego jučer.

"Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 374 uzoraka briseva na covid-19 te je potvrđeno 20 novozaraženih osoba. Kod 14 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe dok se kod dvije osobe epidemiološki radi o uvezenom slučaju s područja Rijeke", naveli su u izvješću. Napominju i kako se u epidemiološkoj obradi nalaze četiri osobe.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 107 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih je 50 utvrđeno brzim antigenskim testom, dok su umrle tri osobe, a oporavila se 71 osoba.

Zaraženo je 30 osoba iz Dubrovnika, 25 iz Metkovića, deset iz Ploča, po osam iz Kule Norinske i Župe dubrovačke, pet iz Korčule, po četiri iz Konavala, Opuzena i Pojezerja, po dvije iz Dubrovačkog primorja i Orebića, po jedna iz Stona, Vele Luke i Zažablja te dvije koje nemaju prebivalište u županiji. Ukupno je zaraženo 55 muških i 52 ženske osobe, a 66 ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Preminule osobe su muškarci iz Dubrovnika rođeni 1951., 1937. i 1934. godine.

Na području Šibensko-kninske županije 140 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Trenutno je 567 aktivnih slučajeva zaraze.

U šibenskoj bolnici liječi se 30 osoba, od kojih su tri na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječi jedna osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 2005 osoba. U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 319 uzoraka.

U protekla 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i županijskom Zavodu za javno zdravstvo obrađeno je 308 uzoraka od kojih je 55 bilo pozitivno na koronavirus dok su dvije zaražene osobe umrle.

14 novopozitivnih ima prebivalište na području Osijeka, sedam ih je s područja Valpova, po pet iz Bilja i Đakova, po tri iz Čepina, Erduta i Našica te po dvije iz Donjeg Miholjca i Kneževih Vinograda. Po jedna novopozitivna osoba je s područja Antunovca, Belišća, Čeminca, Ernestinova, Feričanaca, Koške, Petlovca, Petrijevaca, Semeljaca, Šodolovaca i Vladislavaca.

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla 24 sata zabilježeno je 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

U dnevnom izvješću navode kako je pet osoba iz Siska, po četiri osobe su iz Kutine i Gline, a po jedna osoba iz Petrinje, Dvora, Donjih Kukruzara, Novske, Popovače i Lipovljana.

Stožer ponavlja upozorenje kako se jedino pridržavanjem svih epidemioloških mjera koje je propisao Nacionalni stožer može boriti protiv širenja zaraze.

Ključne riječi

Komentara 7

YE
Yellow
10:33 27.03.2021.

Kad kreću uhićenja novinara,urednika,voditelja.. za konstantno širenje negativnosti, panike,lažnih vijesti

PI
piaggio
10:30 27.03.2021.

danas je 10puta veća opasnost od cjepiva nego od corone

YE
Yellow
10:33 27.03.2021.

Zna li javnost da nisu epidiomolozi ili virolozi ... ti koji su odlučili ove maske učiniti obveznim? Nego bihevioralni psiholozi..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije