Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZGROŽENI NAPADOM U VIROVITICI

HUBOL upozorio: Liječnici i zdravstveni djelatnici sve su češće izloženi nasilju

Virovitica: Privatna ordinacija psihijatrice Koić gdje ju je pacijentica izbola nožem
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/3
30.01.2023.
u 00:26

HUBOL navodi da nadležna državna tijela vrlo često te napade karakteriziraju samo kao prekršaj, a ne kao kazneno djelo

Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) zgrožena je iznimno teškim nasiljem i napadom nožem na liječnicu tijekom njezinog pružanja zdravstvene skrbi pacijentici u Virovitici te joj je poželjela što brži oporavak. Liječnici i drugi zdravstveni djelatnici, nažalost, sve su češće izloženi nasilju, kako svakodnevnom verbalnom nasilju, tako i fizičkom nasilju, upozorili su iz HUBOL-a. Kažu i da su liječničke organizacije višekratno upozoravale zdravstvenu administraciju na nedovoljnu razinu sigurnosti u zdravstvenim ustanovama.

"Do danas donositelji odluka u zdravstvu uopće nisu pridavali pozornost ovom problemu, pa tako nisu niti pokušali definirati moguća rješenja koji bi osigurala povećanje sigurnosti radnih mjesta za liječnike i druge zdravstvene radnike", istaknuli su.

Drugi aspekt ovog problema je i to što, kako su dodali, nadležna državna tijela vrlo često te napade karakteriziraju samo kao prekršaj, a ne kao kazneno djelo, unatoč tome što je prije par godina u zakonodavstvo uvedeno kazneno djelo prisile prema zdravstvenom radniku.

"Žalosno je da tako pridonose minimiziranju ovog vrlo ozbiljnog problema, što nikako ne vodi do uvođenja rješenja za veću sigurnost u zdravstvenim ustanovama", ocijenili su iz HUBOL-a u priopćenju.

Ključne riječi

Komentara 6

NO
Nostromo
22:06 29.01.2023.

Nisam agresivac, ima stvarno divnih doktora, ali ima i onih koje HUBOL, Lječnička komora, čvrsto brani, umjesto da im se da otkaz, ili čak i ponekima oduzme i licenca.

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
06:07 30.01.2023.

Kvalitetne liječnike nagraditi, manijake u bijelim kutama kazniti i pozatvarati

Avatar miro666
miro666
23:13 29.01.2023.

Kad uklonite nestručne, korumpirane i pritajene ubojice pacijenata iz zdravstvenog sustava tada će biti sve uredu i na mjestu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije