Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
važan korak u suradnji

Hrvatski državljani od danas mogu u SAD putovati bez vize, objavljeni su uvjeti

Viza za Sjedinjene Američke Države
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/4
23.10.2021.
u 09:08

Odluka se odnosi samo na građane koji u SAD odlaze u turističkom ili poslovnom aranžmanu, ne duže od 90 dana

Hrvatski državljani od danas mogu u Sjedinjene Američke Države putovati bez vize. Odluka se odnosi samo na građane koji u SAD odlaze u turističkom ili poslovnom aranžmanu, ne duže od 90 dana. 

Američko veleposlanstvo u Hrvatskoj istaknulo je kako je članstvo u Programu izuzeća od viza (VWP) važan korak u daljnjem učvršćivanju ekonomske i sigurnosne suradnje dviju zemalja. 

- Nevjerojatno smo zadovoljni što hrvatski građani sad uživaju u mogućnosti putovanja u SAD bez viza, rekao je otpravnik poslova američkog veleposlanstva Mark Fleming.

- Ovo je bio dug, ali važan proces i pozdravljamo napore hrvatske Vladu da ispuni stroge zahtjeve našeg programa, dodao je Fleming.

Da bi ušla u Program izuzeća od viza (Visa Waiver Program), država mora ispuniti kriterije iz sfere borbe protiv terorizma, provedbe zakona, imigracije, sigurnosti dokumenata kao i upravljanja granicom. Također, postotak odbijenih viza mora biti ispod tri posto, a to je Hrvatska ispunila tek nedavno.

VIDEO Turistkinja oduševljena "običajem" u Hrvatskoj: "Ne znam je li tako u velikim gradovima, ali ovo je divno."

Ključne riječi

Komentara 40

Avatar Asterix
Asterix
10:12 23.10.2021.

" Nevjerojatno smo zadovoljni što hrvatski građani sad uživaju u mogućnosti putovanja u SAD bez viza, rekao je otpravnik poslova američkog veleposlanstva Mark Fleming". Ako ste znali da će vas to toliko usrećiti mogli ste ukinuti vize prije 20 godina. Zašto odgađati zadovoljstvo.

JU
Juicy
10:36 23.10.2021.

Odmah idem na kavu u SAD

HR
hrUsrcu
10:26 23.10.2021.

tko jos moze putovati u usa osim djece nasih politicara

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije