Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNUTAR EU

Hrvatska prešišala milijun utrošenih doza cjepiva, kreće cijepljenje vikendima

Ilustracija cijepljenja protiv Covida 19
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
07.05.2021.
u 16:30

Ovoga vikenda na cijepljenju u Zagrebu sudjelovat će i resorni ministar Vili Beroš

Jučer je u ordinaciji obiteljske medicine u zagrebačkom naselju Rugvica milijuntom dozom cjepiva cijepljen jedan od pacijenata.

- Simbolički je okrenuta nova stranica u ostvarenju programa cijepljena stanovništva prema kojem se teži do ljeta cjepivom zaštititi od ove zarazne bolesti više od polovine odraslog stanovništva Hrvatske, navode iz ministarstva zdravstva. 

Tako je s jučerašnjim danom utrošeno ukupno 1.025.701 doza cjepiva, gdje je samo jučer utrošeno 46.520 doza. Rekord kojeg je Hrvatska u jednom danu ostvarila bilo je čak 46.887 doza cjepiva, čime je trenutno 1. na ljestvici najbrže dnevno utrošenih doza unutar EU.

Kako će u idućem periodu dolaziti puno veće količine cjepiva, ministarstvo zdravstva najavilo je i cijepljenje vikendom, a ovoga vikenda na cijepljenju u Zagrebu sudjelovat će i resorni ministar Vili Beroš. 

- Ministar će cijepiti Zagrepčane zajedno s liječnicima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar', navode iz ministarstva. 

 

Twitter zatvorio profile koji su prenosili poruke Trumpa, doživotno izbačenog s mreže!

 

Komentara 4

RA
ranub1
16:54 07.05.2021.

Prešišala?!?

TO
tomzag
18:40 07.05.2021.

Kada cijepite sve koji žele, hoćete li prestati s terorom? Nećete.

PQ
penelope_qqo
17:59 07.05.2021.

U Italiji diete odbilo nositi masku u skoli, dosla policija i ambulanza i odveli ga na psihijatriju. PRESTRASNO.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije