Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I RODITELJI U ZATVOR

Hrvatska obitelj u Danskoj osuđena na visoke zatvorske kazne zbog svirepih pljački

Danska
Foto: Reuters/Pixsell
17.01.2019.
u 10:36

Često su ciljali starije, bolesne i ranjive osobe. Vezali su ih, udarali, lomili kosti na prstima i prijetili da će ih ubiti

Jedna cijela hrvatska obitelj koja živi u Danskoj osuđena je na visoke zatvorske kazne zbog serije pljački u toj zemlji.  Danski mediji javljaju kako su braća Tonček Mujagić (23) i Bernardo Mujagić (20) osuđeni na 15 godina zatvora. 

Sud u mjestu Nykøbing proglasio ih je krivima za provale u najmanje 24 kuće, ali i za teško nasilje i maltretiranje svojih žrtava. Često su ciljali starije, bolesne i ranjive osobe. Vezali su ih, udarali, lomili kosti na prstima i prijetili da će ih ubiti. Svirepe pljačke izvršene su u razdoblju između 2015. i 2017. godine. 

Osim, dvojice braće osuđeni su i njihovi roditelji Santino Koren (48) i Ljiljana Mujagić (51). Oni su osuđeni na 12 godina zatvora. Osuđeni su jer su proglašeni krivima za planiranje pljački i iskorištavanje ukradene robe. 

Osuđen je i prijatelj obitelji Ivica Gegić (37) - na 8 godina zatvora. Suđeno je i najmlađem 19-godišnjem bratu, ali on je oslobođen optužbi.

Tužitelji su za dvojicu braće tražili maksimalnu kaznu od 18 godina zatvora i potom trajno protjerivanje iz zemlje. 

"Ovdje nema olakotnih okolnosti. Počinili su brojne pljačke. Jedina pozitivna stvar je što nitko nije ubijen. Ovo nije slučaj ubojstva, ali to je više ovisilo o sreći", izjavila je na suđenju tužiteljica Susanne Bluhm, prenose danski mediji. 

Svi osuđeni na kraju su doživotno protjerani iz Danske, nakon što odsluže zatvorske kazne. 

Posljednjih godina u Danskoj je povećan broj pljački domova pa je postrožen zakon i povećane kazne. 

Ključne riječi

Komentara 24

MA
maloprekosutra
10:50 17.01.2019.

Mujagić ???

DU
Deleted user
10:54 17.01.2019.

Hrvatska obitelj?Manjine hrvatsko blago, a cigane ne smiješ nazvat ciganima.Dragi novinari, nismo ni slijepi, ni blesavi.

KC
Kcro
10:45 17.01.2019.

Cigani sa hrvatskim papirima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije