Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hrvatska i Bavarska potpisale sporazum o suradnji poreznih uprava

Razmjenu iskustava i znanja s obje strane bavarski državni sekretar Hintersberger naglasio je kao izuzetno važnu posebno napominjući da je Hrvatska za Bavarce ciljani partner na području cijele regije
31. srpnja 2014. u 13:03 5 komentara 619 prikaza
Boris Lalovac,Johannes Hintersberger
Foto: Duško Marišić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/8

Ministar financija Boris Lalovac i državni tajnik u Ministarstvu financija Slobodne države Bavarske Johannes Hintersberger, potpisali su danas u Rovinju Sporazum o pojačanoj suradnji između hrvatske i bavarske porezne uprave što je, nakon završetka twinning projekta EU u kojem su od 2012. do travnja ove godine Hrvatska i Bavarska uspješno surađivale na jačanju administrativnih kapaciteta naše porezne uprave, novo poglavlje u kojem će se, rekao je ministar Lalovac, suradnja intenzivirati i konkretizirati zajedničkim akcijama u poreznom nadzoru i sprečavanju poreznih utaja.

Razmjenu iskustava i znanja s obje strane bavarski državni tajnik Hintersberger naglasio je kao izuzetno važnu, posebno napominjući da je Hrvatska za Bavarce ciljani partner na području cijele regije.

- Ova suradnja, rekao je državni tajnik iz Bavarske, pomoći će da se izgradi učinkovitiji porezni sustav i da se ta efikasnost odrazi na konsolidaciju državnog budžeta, a suradnja će biti i podloga za gospodarstvo i pridonijet će pravnoj sigurnosti i hrvatskih poduzeća u Bavarskoj i bavarskih u Hrvatskoj.

>>Nakon slučajeva Cetinski i Lovrić-Merzel: Uvodi se porezni USKOK

Urednik i voditelj HTV-ove emisije Nedeljom u 2, Aleksandar Stankovic
Iskren
Stanković oduševljen: Ovo je muškarac koji zna što hoće, a ne Milanović i Jandroković
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • Avatar oneworld
    oneworld:

    napokon nešto pametno, da se pita milanovića ili stazića oni bi bili sretniji da im može dati savjet engleska ili rusija ili netko iz tkz. srbije

  • matejcro:

    iskustvo i znanje s OBJE strane? laž