Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MLADI ODLAZE

Hrvati se iseljavaju bez obzira na pandemiju, iseljeni se ne vraćaju

Zarilac: Područnu školu Fra Kaje Adžića u Zarilcu pohađa samo jedan učenik
Ivica Galovic/PIXSELL
02.08.2021.
u 08:19

Hrvatska je lani imala četiri puta više useljenika nego 2011. godine

Ključne riječi

Komentara 86

Avatar IIII4
IIII4
08:57 02.08.2021.

Sad bih pitao Večernji, prije tjedan dva objave članak o 36000 odseljenih ali isto toliko useljenih ljudi. A sada objave članak o tome da, tko se odseli taj se ne vraća. Koji članak dragi novinari je istinit?

Avatar IlirijaVI
IlirijaVI
11:03 02.08.2021.

ovo je nasa nacionalna zemlja CRO naroda Ilirskog i svima kojima se ne svidja mogu slobodno vanka. vrata su otvorena zapadnjaci ce placati 4-5x vise svi Serbi, Bosnjaci i ostali manjinci mogu vanka. ovdi su manjinski NGO i esdepernajrci ka i internacionalisti liberali i komunjare a naravno sa njima i manjinci uposleni u medijima na straznje noge se propeli pjuvacu na CRO drzavu baciti. drzava je samo uredjenje, organizacija. ona je nebitna u ciloj prici. vazno je da je ovo nasa zemlja i da na njoj imate samo obveze postovati CRO Ilirsko, a ako vam po volji nije ka Slovencima purgerskim, internacionalistima liberalima i komunistima, Serbima i drugim manjincima - vi slobodno vanka. ne tribate vi ovdi. ajmo u europu sad ste gradjani svita kako vas je masonerija odgajala biti. ovdi ste na CRO Ilirskom. ovdi vam internacionalizma nima. nije vam ovo zapad ni zapadni svit. mi svoje odbranit i ocuvat znamo.

DU
Deleted user
09:08 02.08.2021.

Neovisno o aktualnom pol. režimu i vlastodršcima, Hrvatska bilježi i po 6-7 valova intenzivnog iseljavanja i u prošlom stoljeću, dakle ne radi se o pojavi koja bi bila jedinstvena za ovu epohu nego je riječ o procesima demografskog odljeva koji su manje-više redovite naravi. Ima nešto i u obiteljskim, susjedskim, kolegijalnim sukobima i razmiricama što čini život u RH tegobnijim nego što bi trebao biti - uzevši u obzir povoljnu klimu, zemljopisnu poziciju, mnoštvo poljoprivrednih površina, turizam, šume i druge prirodne resurse. Tako da nije sve u vlastodršcima i politici, ima mnogo toga i u (prgavoj) naravi i sklonosti ogovaranju, podmetanjima, izrugivanja i sl. U konačnici, mnogi onda prozbore riječi čuvene iz poeme E. A. Poa (Nikad više!) i odu u inozemstvo... Šankerski rečeno, divlji obično istjeraju pitome i obrazovane slojeve u emigraciju, nevažne su tu finese i konkretne situacije, za poguban demografski skor...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije