Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik HSLS-a

Hrebak: Očekuje nas burna jesen, dobro je da se sastajemo prije konstituiranja Sabora

Zagreb: Dario Hrebak dao potpis Plenkoviću za formiranje Vlade
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/9
15.07.2020.
u 14:02

Od današnjeg sastanka očekuje da će ih premijer Andrej Plenković upoznati s određenim detaljima vezanim za sastavljanje Vlade, ali ne zna hoće li to biti i imena potencijalnih ministara.

Predsjednik HSLS-a Dario Hrebak izjavio je u utorak uoči sastanka s Plenkovićem i partnerima koji mu daju potporu za sastav Vlade, da je dobro da se sastaju uoči konstituiranja Sabora kako bi razgovarali o svim problemima s kojima će se suočiti, a poručio je i kako je njihova većina čvrsta. 

"Očekuje nas burna jesen, određeni izazovi i stvari s kojima ćemo se morati suočiti. Mislim da je dobro da se nalazimo uoči konstituiranja sjednice Sabora i da doista razgovaramo o svim onim problemima s kojima ćemo se suočiti, ali isto tako i o nekim tehničkim detaljima vezanih za samo konstituiranje", izjavio je Hrebak novinarima.

Dodao je da će 76 ruku u Saboru biti čvrsta većina te da bi takva i ostala moraju napraviti određene preduvjete - upoznati se i početi komunicirati.

"Mislim da je ovo pravi način da se počnemo dogovarati oko nekih stvari jer će biti izazov održavati većinu, ali uvjeren sam i optimističan da će to biti puno lakše, nego da imamo primjerice 86 ruku", ocijenio je Hrebak.

Od današnjeg sastanka očekuje da će ih premijer Andrej Plenković upoznati s određenim detaljima vezanim za sastavljanje Vlade, ali ne zna hoće li to biti i imena potencijalnih ministara.

Upitan hoće li pitati tko će platiti račun ručka u restoranu gdje se održava sastanak, s obzirom na to da se on zalaže da transparentnost, odgovorio je da je sve što se tiče transparentnosti dogovorio s Plenkovićem i da ide izmjena Zakona o lokalnoj samoupravi. 

"Do lokalnih izbora transparentnost će zaživjeti i moći ćemo vidjeti kako gradonačelnici, načelnici i župani troše novac, a sigurno ćemo vidjeti i koliko je koštao ovaj ručak danas. Neće biti nikakav problem", poručio je Hrebak. 

Komentara 2

AN
antiekstremist
14:07 15.07.2020.

Od svega pred čim se nalazi i HR a i cijeli svijet najvažnije pitanje je naravno tko će platiti ručak !?

Avatar neidemdalje
neidemdalje
20:00 15.07.2020.

predsjednik HSLS-a najmoćniji čovjek poslije domara u osnovnoj školi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije