Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Puli i Rijeci

Horvat: Moguća je gradnja brodova za Jadroliniju, ali...

Darko Horvat
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
03.04.2019.
u 12:39

Govoreći o opcijama koje stoje pred Uljanikom, Ministar Horvat je početkom tjedna izjavio da Jadrolinija ima potrebu za rekonstrukcijom svoje flote, odnosno da joj je potrebno 17-18 novih brodova.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izjavio je danas nakon sastanka u Vladi s Upravni odborom Fortenova grupe, kako je moguća gradnja brodova za Jadroliniju u Puli i Rijeci, ali da pritom treba paziti na niz detalja te da je potreban i javni natječaj.

Na novinarsko pitanje tko će te brodove platiti, Horvat je kazao je da će ih platiti "oni koji ih trebaju", a upitan misli li da je to moguće, odgovorio je: "Ja mislim da je to moguće."

Vezano uz rokove izgradnje naglasio je da će se "to vidjeti s kolegama iz Jadrolinije" koji će, naveo je, "obnovu flote tako i tako trebati".

Na primjedbu novinara kako bi za takvo što trebalo raspisati javni natječaj, odgovorio je da će "onda biti javni natječaj", a na onu kako ministar financija Zdravko Marić upozorava da je "vrag u detaljima" i da ih u ovom slučaju ima mnogo, odgovorio je kako je ministar financija potpuno u pravu.

Govoreći o opcijama koje stoje pred Uljanikom, Ministar Horvat je početkom tjedna izjavio da Jadrolinija ima potrebu za rekonstrukcijom svoje flote, odnosno da joj je potrebno 17-18 novih brodova.  

Istaknuo je da bi jedna od opcija mogla biti da Jadrolinija gradi brodove u domaćem brodogradilištu, no pritom bi se trebala izuzeti iz procesa javne nabave, a njihovu gradnju ugovoriti izravnom pogodbom.

"Jadrolinija, siguran sam, imat će potrebu rekonstruirati ili graditi svoju flotu. Činjenica da će se otvarati javni natječaj, dovodi nas u situaciju da se ti brodovi moraju ugovarati po uvjetima natječaja. Znači da bi se Jadrolinija morala izuzeti iz procesa javne nabave, ali takvu suglasnost moramo dobiti od Europske komisije", izjavio je Horvat početkom tjedna za televiziju N1.

Komentara 9

DU
Deleted user
12:51 03.04.2019.

I što onda ? Platit će ih dvostruko više nego što bi koštali u kineskim brodogradilištima a razlika bi se brojala u milijardama i bila plaćena iz proračuna. A baš zbog toga su u zatvoru dvanaestorica žigosanih. Znači Horvat traži model koji bi omogućio državni kriminal zbog kojeg se ne bi išlo u zatvor.

TT
TTjac
14:02 03.04.2019.

Radije se vi pustite toga jer nemate ni znanja, a kamoli iskustva u businessu, naročito proizvodnom. Trgovinu i primitivnu pljačku vlastitog naroda ste apsolvirali i držite se toga, a pametnim i obrazovanim domoljubima prepustite ozbiljan posao.

Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
13:34 03.04.2019.

A tko će vam to iz EU dozvoliti bez natječaja. A na natječaju Uljanik može pobijediti jedino na način kao i do sada " ugovoriti za 80, a razliku od 20 uzeti od države". E ne može tako !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije