Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Hodak siguran da Šlogar laže o motivu

hodakovi
Goran Stanzl / VLM
Autori: Davor Ivanković, Ivanka Toma
20.09.2009.
u 19:40

Ivanin partner, odvjetnik Ljubo Pavasović Visković, ne želi sumnjati u policijsku istragu. Utvrdi li sud da je Šlogar doista pravi ubojica, roditelje će i dalje proganjati pitanje – zašto?

Preksutra, 22. rujna, u Zagrebu počinje suđenje beskućniku zbog čijega su zločina prije nešto manje od godinu dana pala čak dva ministra i ravnatelj policije. Pod predsjedanjem suca Ivana Turudića sudit će se Mladenu Šlogaru (61), optuženome da je 6. listopada 2008. iz bezobzirne osvete hicima iz pištolja ubio mladu odvjetničku vježbenicu Ivanu Hodak (26).

Osveta ili?

Prema optužnici, Šlogar je djevojku ubio iz osvete njezinome ocu, odvjetniku Zvonimiru Hodaku, i to zato što mu prije četrnaest godina nije pomogao sačuvati posao u ŠRC Mladost, gdje je Hodak dolazio igrati tenis. Šlogar je nakon gubitka posla prodao stan i godinama trošio novac. Iz podstanarske sobe sa sobom je u sjenik, koji mu je postao novi dom, ponio tek nešto malo odjeće i pištolj kojim je počinio zločin. Prošlo je nekoliko mjeseci dok policija nije Šlogara povezala sa zločinom. Ubojstvo kćeri bivše potpredsjednice Vlade Ljerke Mintas-Hodak i poznatog zagrebačkog odvjetnika najprije se tretiralo kao mafijaški čin. Smatralo se da je ono u vezi s činjenicom da Hodak zastupa Vladimira Zagorca, pretpostavljalo da bi moglo imati veze s Hrvojem Petračem, sumnjičilo se čak i samog Zagorca, preispitivalo bivše dečke Ivane Hodak, dovodilo u vezu s ubojstvom Ive Pukanića...

Mnoge nepoznanice još muče i roditelje Ivane Hodak. Otac Zvonimir kaže da optužba ima Šlogarov iskaz i priznanje i “oni će ignorirati laži koje proizlaze iz tog iskaza”. Hodak ne zna je li Šlogar doista i pravi ubojica, no siguran je da je iznesen motiv za ubojstvo “sigurno lažan”. Majka Ljerka Mintas još je manje sklona vjerovati u sve dijelove službene priče o ubojstvu. Ljubo Pavasović Visković, Ivanin partner, i godinu dana nakon ubojstva njegove ljubavi nerado govori. – Meni je sada teško govoriti o rezultatima istrage i ne bi bilo dobro to komentirati uoči početka suđenja... Nemam sumnji u policijska očitovanja, a nemam ni ambicija docirati sudu – kaže Pavasović. U nadi i očekivanju novih činjenica, roditelje Ivane Hodak i dalje proganja pitanje – zašto?

Ivanina prijateljica Jelena Perčin također ne vjeruje u motive ubojstva.

Priča ne drži vodu

– Još nisam srela osobu na cesti koja vjeruje u ponuđenu verziju ubojstva Ivane Hodak. U mojoj glavi je tisuću upitnika vezanih za taj tragičan događaj, jer mnogo toga u prezentiranoj priči ne drži vodu. Možda je Šlogar na neki način umiješan u njeno ubojstvo ali ga smatram tek pijunom, a ne glavnim krivcem. Sigurno je od državnog interesa da se prava istina nikad ne sazna – kaže Jelena Perčin.

Ključne riječi

Komentara 21

KI
kiseljali
09:24 21.09.2009.

nesretan sam zbog te djevojke....ali do današnjeg dana nitko nije povjerovao u ovu priču, klošari ne mogu zadržavati tako dugo oružje kod sebe e da bi planirali nekoga kad-tad ubiti..uzeli bi im ga odavno neki huligani ili neki drugi klošari ili policija kad-tad jer su klošari uvijek najsumnjivija nezaštićena vrsta..netko je u ovom slučaju VELIKI u pitanju, ali stvarno V*E*L*I*K*!!!

ZA
zaistinu1
09:44 21.09.2009.

Kakav Slogar kakvi bakraci Visoka politika tj. mafija je iza svega

SA
Savjest
20:00 20.09.2009.

Ako je od državnog interesa da se istina o (nekom) zločinu nikad ne sazna, onda to nije pravna država! Ostalo slijedi bez posebne obrade!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije