Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispod nule

Hladnoća u Europi odnijela 16 života i paralizirala promet

snijeg
Foto: Reuters/Pixsell
1/10
02.12.2010.
u 07:47

U Austriji se smrznuo 69-godišnji muškarac nakon što se, vraćajući se s pogreba, pokliznuo na zaleđenome mostu

Gust snijeg i temperature ispod nule i dalje uzrokuju velike probleme u cestovnom, željezničkom i zračnom prometu diljem Europe. Živa u termometru u Poljskoj spustila se na minus 26 stupnjeva, a od jake hladnoće u toj je zemlji preminulo osmero ljudi, uglavnom beskućnika. Hladnoća je odnijela još dva života u Austriji, četiri u Češkoj te dva u Velikoj Britaniji, javlja BBC.

U Austriji se smrznuo 69-godišnji muškarac nakon što se, vraćajući se s pogreba, pokliznuo na zaleđenome mostu.

Zračna luka u Ženevi i londonski Gatwick i dalje su zatvoreni, a otkazani su brojni letovi u Francuskoj i Njemačkoj. Brzi vlak Eurostar morao je ukinuti polovicu svojih linija.

Iako se danas u središnjoj i sjevernoj Europi očekuje prestanak padalina, temperature zraka neće značajnije porasti.

Zbog snijega i leda na cestama u 12 francuskih regija zabranjeno je prometovanje kamiona, dok su u Njemačkoj zabilježene stotine prometnih nesreća.

Poljska policija patrolira ulicama gradova u nastojanju da pronađe beskućnike i smjesti ih u skloništa.

U Hrvatskoj i dalje ne vlada velika hladnoća, a i snijega je manje nego na sjeveru Europe, no jug naše zemlje muku muči s poplavama. Zbog nabujale Neretve u Metkoviću je proglašeno izvanredno stanje, a zatvorena je i državna cesta D9 koja vodi prema graničnom prijelazu s BiH. Prijelaz je također zatvoren.

Zimski uvjeti za vožnju vladaju u Lici i Gorskom kotaru te Žumberačkom i Samoborskom gorju. U ostatku zemlje kolnici su mokri i kliski, a ponegdje ima i magle, javio je HAK.

Nove padaline, kišu i snijeg, možemo očekivati u petak i subotu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije